Kakva kriza, vrijeme je za slavlje

Deseci tisuća Španjolaca dočekali europske prvake; primio ih i kralj Juan Carlos

Hina



MADRID  Španjolski kralj Juan Carlos i članovi kraljevske obitelji primili su u ponedjeljak igrače i stručni stožer španjolske nogometne reprezentacije koji su se nakon osvajanja naslova europskih prvaka vratili u Madrid.


 Kraljevska obitelj primila je europske prvake u palači Zarzuela. Na putu od madridske zračne luke Barajas do palače Zarzuela okupilo se nekoliko desetaka tisuća ljudi, koji došli pozdraviti svoje miljenike.


 U večernjim satima igrači su u panoramskom autobusu stigli na središnji madridski trg Cibeles, gdje se očekuje više od sto tisuća ljudi.




 Zrakoplov sa europskim prvacima sletio je u Madrid u poslijepodnevnim satima, a prvi su iz aviona izašli izbornik Vicente del Bosque i kapetan Iker Casillas, koji su u rukama držali pobjednički pehar.


 Inače, prijenos finala Eura u kojem je Španjolska pobijedila Italiju sa 4-0 pratilo je 15 milijuna i 481 tisuća gledatelja, što je 83,4 posto televizijske publike, i to je rekord kad je u pitanju gledanost neke nogometne utakmice u Španjolskoj.