Vođa momčadi

Del Piero postao kapetan Sydneya

Hina

Dat ću sve od sebe da Sydney odvedem do naslova, da se borimo u doigravanju i postanemo najbolja momčad Australije. Terry je bio odličan kapetan, nadam se da ću imati istu potporu suigrača«, rekao je Del Piero



SYDNEY Legendarni talijanski nogometni reprezentativac i nogometaš Juventusa Alessandro Del Piero postao je kapetan australskog Sydneya.


Trener Frank Farina odlučio je da Del Piero naslijedi kapetansku vrpcu od dosadašnjeg kapetana Terryja McFlynna.


»Dat ću sve od sebe da Sydney odvedem do naslova, da se borimo u doigravanju i postanemo najbolja momčad Australije. Terry je bio odličan kapetan, nadam se da ću imati istu potporu suigrača«, rekao je Del Piero koji je u prvoj sezoni u Sydneyu odigrao 23 utakmice i zabio 14 golova.




»On je uzor igračima u svlačionici i svi ga poštuju. Svi u klubu su zadovoljni s ovom odlukom i siguran sam da će Del Piero znati biti pravi kapetan«, rekao je Farina.


Del Piero je 1993. godine iz Padove prešao u Juventus, za koji je odigrao 705 utakmica i zabio 290 golova te osvojio 16 trofeja, od čega šest naslova prvaka Italije i jednu Ligu prvaka (1996).


U dresu talijanske reprezentacije, s kojom je postao svjetski prvak 2006., odigrao je 91 utakmicu i postigao 27 pogodaka.