Koprivnički povratak

Dario Knežević: Nedostaje snage u nogama

Ivan Volarić

LJETO DONOSI ODGOVORE O KARIJERI – Dario Knežević i Matjaž Kek / Foto Davor KOVAČEVIĆ

LJETO DONOSI ODGOVORE O KARIJERI – Dario Knežević i Matjaž Kek / Foto Davor KOVAČEVIĆ

Odigrao sam nekoliko utakmica u Trećoj HNL, ali taj ritam nije ni približan prvoligaškom. Vidjelo se da mi u posljednjih petnaestak minuta nedostaje snage u nogama. Pluća su još izdržala, ali nedostaje snage u nogama – kaže 33-godišnji branič



RIJEKA  Koprivnički remi bez posljedica po konačan plasman na prvenstvenoj ljestvici ostat će za nogometaše »Rijeke« u prvom redu upamćen po povratku na teren kapetana Darija Kneževića.


Iskusni branič odigrao je prvu službenu utakmicu za prvu momčad »Rijeke« godinu i mjesec dana nakon što je njegovo tijelo pokleknulo pod naletom citomegalovirusa, a nekadašnji hrvatski reprezentativac bio prisiljen na višemjesečno strogo mirovanje.


Tijelo vrhunskog sportaša naviklo na fizičke napore i trening, odjednom lišeno bilo kakve fizičke aktivnosti, doživjelo je značajne promjene, a Knežević bio prisiljen posljednjih mjeseci boriti se s brojnim ozljedicama kao posljedicama ponovne izloženosti velikim naporima.


Koprivnički ogled dočekao je konačno zdrav i relativno spreman, iako, i sam će priznati, daleko od one forme koja ga je krasila prije stanke. A tada je igrao možda i najzreliji nogomet u karijeri.   – Godinu i mjesec dana proteklo je od zadnje utakmice i sigurno da sam u prvom redu zadovoljan zbog same činjenice da sam nastupio nakon tako dugo vremena. Odigrao sam u posljednje vrijeme nekoliko utakmica za drugu momčad u Trećoj HNL, ali taj ritam nije ni približan prvoligaškom. Vidjelo se u posljednjih petnaestak minuta da mi nedostaje snage u nogama. Pluća su još kako-tako izdržala, ali nedostaje snage u nogama. Sve u svemu nije bilo toliko loše – govorio je nakon svojega koprivničkog »comebacka« 32-godišnji kapetan »bijelih«, koji je imao tu nesreću da je na svojem povratničkom debiju naletio na tri izrazito neugodna napadača – Mišića, Ejupija i posebice snažnog Mirića.    

Pitanje za trenera


– Riječ je stvarno o fizički moćnim igračima, bilo je dosta duela i za mene je sve to bilo dosta naporno. Potpuno jasno je da nisam još na nekoj respektabilnoj razini, ali dobro, zadovoljan sam samim time da sam odigrao 90 minuta na prvoligaškoj razini nakon pauze od godine i mjesec dana – nastavlja Knežević koji nije želio prejudicirati u kojem smjeru će se sada odvijati njegova karijera. Je li ova utakmica putokaz povratku ozbiljnom nogometu ili će na ljeto prihvatiti neku od funkcija u klubu?  

 – Ne znam, vrijeme će dati neke odgovore. Recimo da je to možda bolje pitanja za trenera. Kažem, zadovoljan sam samom činjenicom da sam nakon toliko vremena i svega što je bilo odigrao jednu ozbiljnu, natjecateljsku utakmicu.


  Dario s druge starne ne može biti zadovoljni rezultatom, a ni igrom svoje momčadi bez obzira na to što »bijeli« nisu izgubili u Koprivnici. Od ove »Rijeke« se ipak očekuje više u ogledu s momčadima iz donje polovice ljestvice.


  – Nismo dobro ušli u utakmicu bez obzira na to što smo dobili gol u prvoj minuti i što smo brzo izjednačili. Nismo nametnuli visoki ritam, prihvatili smo ritam »Slaven Belupa«. Istina, bilo je sparno, ali kako nama, tako i njima. Nismo odigrali utakmicu na nekoj osobito visokoj razini.


   

Sačuvati ugled


  Ovoga proljeća »Rijeka« ima dva lica, jedno iskazuje pred svojim navijačima, drugo na gostovanjima. Zbog čega se događaju takve promjene u ponašanju?


  – Činjenica je da nismo tako uvjerljivi s obzirom na kvalitetu igrača koju imamo i da bi trebali izgledati bolje. Ali, uglavnom pobjeđujemo. Sve to po meni nije ništa zabrinjavajuće. Trener koprivničke momčadi Ante Čačić udijelio je veliki kompliment gostima iz Rijeke, apostrofiravši »bijele« kao primjer momčadi koja, iako neopterećena plasmanom, u svakoj utakmici gaji maksimalan pristup.


  – Iako nema natecateljskog naboja, mi profesionalno odrađujemo svoje. Moramo biti pošteni sami prema sebi i normalno prema klubu. Treba u svakoj utakmici nastojati sačuvati ugled kluba – napominje Knežević.


  Njegov dres s brojem pet završio je nakon utakmice među pripadnicima Armade. Je li bio namijenjen nekom posebno ili…?


  – Nije. Pitao me jedan dečko i dao sam mu dres. Možda sam ga mogao zadržati s obzirom na to da sam u njemu odigrao povratničke minute.


  Bit će valjda još dresova s prezimenim Knežević na leđnom dijelu…


  – Nadam se da hoće! – zaključio je kapetan »bijelih«.