Ništa od Furije

Dani Olmo opet u mladoj reprezentaciji, bez poziva u španjolsku A selekciju

Hina

Dani Olmo

Dani Olmo



MADRID Dani Olmo, nogometaš zagrebačkog Dinama, nije ušao na popis igrača A reprezentacije Španjolske za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo no opet je pozvan u mladu reprezentaciju s kojom je prije dva mjeseca postao europski prvak.


Olmo, 21-godišnji ofenzivni igrač, bio je među 68 igrača koje je izbornik Španjolske uzeo u obzir za nastupe protiv Rumunjske 5. rujna i Farskih Otoka 8. rujna. Dinamo je prošli mjesec filtrirao u medije mail kojeg je dobio od Španjolskog nogometnog saveza.


No igrač zagrebačkog kluba nije osvanuo na popisu 23 igrača pozvana za navedene dvije utakmice.




Glasnogovornik reprezentacije Španjolske rekao je prošli mjesec da će teško ući sa šire liste od 68 igrača na završnu od 23.


Olmo je, međutim, pozvan za nastupe mlade reprezentacije Španjolske do 21 godine protiv Kazahstana i Crne Gore pa bi se u ponedjeljak trebao priključiti suigračima na okupljanju. Prva utakmica igra se 6.rujna u Astani a druga 10.rujna u Alicanteu. Riječ je o kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2021. godine.


U lipnju je mlada reprezentacija Španjolske osvojila Europsko prvenstvo, a Olmo je zabio gol u finalnoj pobjedi 2-1 nad Njemačkom te je bio proglašen najboljim igračem finala. Bio je uvršten i u najbolju momčad prvenstva nakon što je zabio tri gola i upisao asistenciju.


Olmo je debitirao za mladu reprezentaciju u listopadu 2018. godine te je od tada nastupio u 10 utakmica. Još uvijek čeka na prvi nastup za A reprezentaciju.


Ljetos je najavio odlazak iz Dinama a zagrebački klub mu je ponudio povećanje plaće i produženje ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine. Tržište se zatvara u ponedjeljak 2.rujna