Elitno natjecanje

Danas i sutra utakmice Lige prvaka: Dupli talijansko – engleski program u Rimu i Napulju

Marko Cvijanović

Moćna družina – Nogometaši "Manchester Cityja" slave pogodak protiv "West Bromwich Albiona" / Foto Reuters

Moćna družina – Nogometaši "Manchester Cityja" slave pogodak protiv "West Bromwich Albiona" / Foto Reuters

Roma u utorak na »Olimpicu« dočekuje Chelsea u reprizi spektakularnog dvoboja prije dva tjedna na Stamford Bridgeu, Napoli domaćin Manchester Cityju koji obara rekorde



RIJEKA – U utorak i srijedu nastavlja se elitno europsko klupsko nogometno natjecanje, utakmicama četvrtoga kola počinje rasplet po skupinama Lige prvaka, traže se vize za plasman u »nokaut« fazu natjecanja. Pritom pažnju posebno plijene talijansko-engleski obračuni u Rimu i Napulju.


»Roma« u utorak na »Olimpicu« dočekuje »Chelsea« u reprizi spektakularnog dvoboja prije dva tjedna na Stamford Bridgeu. U reviji golova i preokreta susret je okončan remijem (3:3), a u glavnim ulogama bili su dvostruki strijelci, Eden Hazard u momčadi »Chelseaja«, a Edin Džeko u momčadi »Rome«. Obje su momčadi protekloga vikenda bile uspješne u nacionalnim prvenstvima, Rimljani su upisali minimalnu domaću pobjedu nad »Bolognom« (1:0), a »penzioneri« identičnim rezultatom u gostima svladali »Bournemouth«. Pobjedu je pritom opet donio jedini strijelac Hazard.


Dobar dojam


»Napoli« u srijedu dočekuje »Manchester City« od kojega je u prošlom kolu doživio »tijesan« poraz (1:2), ali je, unatoč tome, ostavio jako dobar dojam. U prvenstvenom susretu što je prethodio novom obračunu sa »Cityjem« momčad Mauriziha Sarrija je upisala rutinsku pobjedu nad »Sassuolom« (3:1). Istodobno, »građani« slavili na gostovanju kod »West Bromwich Albiona« (3:2). »City« je pritom ostvario najbolji start u povijesti Premierlige nakon što su u prvih 10 kola upisali devet pobjeda i jedan remi, uz impresivnu gol-razliku (+29).




Do sada su rekord držale momčadi »Chelseaja« iz sezone 2005/06. i »Manchester Cityja« iz sezone 2011/12. kada su u prvih deset kola također ostvarili devet pobjeda i remi, ali uz gol-razliku »plus 28«.



Skupina A


Basel – CSKA Mosckva


Man. Utd. – Benfica


Skupina B


Celtic – Bayern


PSG – Anderlecht


Skupina C


Atletico (M) – Qarabag


Roma – Chelsea


Skupina D


Olympiakos – Barcelona


Sporting – Juventus



– Možemo mi i bolje. Još uvijek radimo neke pogreške koje ne bih želio. Međutim, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu i postižemo puno pogodaka – rekao je trener »Cityja« Pep Guardiola.


Gabriel Jesus


»City« je u prvih deset kola zabio 35 golova, pri čemu su Sergio Agüero i Raheem Sterling zabili po sedam, a Leroy Sane i Gabriel Jesus po šest pogodaka.


– Uvjeren sam da Sane i Sterling mogu još napredovati. Njihov talent je ogroman, međutim obojica imaju mnogo prostora za napredak– dodao je Guardiola.



Skupina E


Liverpool – Maribor


Sevilla – Spartak (M)


Skupina F


Napoli – Man. City


Šahtar – Feyenoord


Skupina G


Bešiktaš – Monaco (18)


Porto – RB Leipzig


Skupina H


Borussia (D) – APOEL


Tottenham – Real (M)



Kad je već o Gabrielu Jesusu riječ, mladi brazilski napadač već godinu dana nije upisao nijedan poraz. Jesus je posljednji poraz upisao 29. listopada 2016. godine u dresu »Palmeirasa«. Poslije toga je nanizao 35 utakmica u dresu »Palmeirasa«, reprezentacije Brazila i »Manchester Cityja« bez poraza. Pritom je upisao 27 pobjeda i osam neodlučenih ishoda.


– Ovo je nevjerojatan podatak. Prošla je cijela godina, a Gabriel nije doživio niti jedan poraz. Gabriel Jesus je sjajan napadač i od velike pomoći našoj ekipi – dodao je Guardiola.