Nakon izbora predsjednika

Damir Mišković poslije Skupštine HNS-a: ‘To što su predstavnici Hajduka radili nije bilo lijepo’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Svi zajedno se moramo uhvatiti posla, po meni je ključno financiranje svih sportova u Hrvatskoj. Bez sustavnog financiranja iz onoga što sport zarađuje, mislim da je svugdje u svijetu tako i ako se to riješi, neće vas ni zanimati tko je predsjednik HNS-a ili kojega drugog saveza. Problem je riješiti sustavno sve, od transparentnog financiranja cijelog sporta u Hrvatskoj, ne samo nogometa", rekao je Mišković.



Predsjednik Rijeke Damir Mišković za televiziju N1 objasnio je nakon Skupštine HNS-a zbog čega je pri glasanju bio suzdržan. Na skupštini je, podsjetimo, predsjednički mandat očekivano produžio Davor Šuker, a predstavnici dalmatinskog nogometa sa Skupštine su izišli, jer je ne smatraju legalnom.


– Bio sam suzdržan, kao što sam rekao, već dva mjeseca. Čestitam Šukeru na velikoj pobjedi, ali mi iz Rijeke imamo svoje mišljenje, rekao je Mišković.


Novinari su od predsjednika HNK Rijeka tražili i komentar izjava predstavnika Hajduka, koji tvrde da je Skupština nelegalna. Mišković je odgovorio da ne može to komentirati pitanje legalnosti, obzirom da nije odvjetnik.




– Niti sam odvjetnik da znam te stvari, ali ako se skupština održala i ako je prošla kako je prošla, ako nešto nije bilo po zakonu, netko će drugi to odlučivati. Ja nisam upućen niti znam. Ljudi su bili tamo, svatko je glasao za koga je htio ili nije htio i tu nema problema, rekao je Mišković.


Na pitanje je li Šuker glavni problem HNS-a, Mišković je odgovorio da “jedan čovjek ne može sve promijeniti”.


– Svi zajedno se moramo uhvatiti posla, po meni je ključno financiranje svih sportova u Hrvatskoj. Bez sustavnog financiranja iz onoga što sport zarađuje, mislim da je svugdje u svijetu tako i ako se to riješi, neće vas ni zanimati tko je predsjednik HNS-a ili kojega drugog saveza. Problem je riješiti sustavno sve, od transparentnog financiranja cijelog sporta u Hrvatskoj, ne samo nogometa”, rekao je Mišković.


Na pitanje je li trebalo gasiti mikrofon predstavnicima Hajduka, što se također dogodilo i to u trenutku dok su ovi kritizirali rad HNS-a, Mišković je odgovorio da “to, bez ikakve uvrede, nije bilo lijepo”.


– Nije bilo mjesto, nije bila točka dnevnog reda, bili su upozoreni i mislim da je trebao čekati točku razno da se iznesu stavovi koje je morao poslušati. U demokraciji ne može svatko kako hoće optuživati, rekao je Mišković.