Dvije promjene

Dalić objavio popis igrača za Slovačku, na Rujevici se vraćaju Kramarić i Ćaleta-Car

Portal Novilist.hr

Andrej Kramarić/Foto Arhiva NL

Andrej Kramarić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu protiv Slovačke na Rujevici, odnosno Gruzije u Puli. Na Dalićevom popisu nema Domagoja Vide i Dejana Lovrena koji zbog žutih kartona ne mogu konkurirati za utakmicu sa Slovačkom. Na popisu igrača su i četiri pretpoziva – Rogu, Bradariću, Leovcu i Juranoviću – koje će izbornik aktivirati ako se ukaže potreba uoči prve ili druge utakmice. Od novih-starih lica Dalić je pozvao oporavljenog napadača Andreja Kramarića i braniča Duju Ćaletu-Cara.


– Čeka nas velika utakmica u Rijeci i potpuno vjerujem ovim igračima da će na pravi način odgovoriti takvom izazovu. Neće nas zavarati utakmica u Trnavi, Slovaci su jako dobra momčad i mogu biti itekako opasan protivnik, ali Hrvatska ima veću kvalitetu, ima iskustvo i ogromnu ambiciju da još jednom razveseli narod kao u Rusiji. Uz potporu punog stadiona, ne sumnjam u pozitivan i uspješan završetak kvalifikacija – poručio je izbornik Zlatko Dalić.


Reprezentacija će se okupiti 11. studenoga u Zagrebu, gdje će iste večeri održati humanitarnu večeru za Zakladu Vatreno srce, a od 12. studenoga boravit će u Opatiji te će se na stadionu HNK Rijeka pripremati za utakmicu sa Slovačkom.




Vratari: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town)


Braniči: Tin Jedvaj (Augsburg), Matej Mitrović (Club Brugge), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (Kobenhavn), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Mile Škorić (Osijek), Dario Melnjak (Rizespor), Dino Perić (Dinamo)


Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)


Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo)


Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Hajduk), Marin Leovac (Dinamo), Josip Juranović (Hajduk)