DINAMOVO ‘RAZBIJANJE’ FERENCVAROSA Bjelica: Odigrali smo veliku utakmicu! Ovo mi je jedna od tri najdraže pobjede u karijeri

Hina

snimio Slavko Midžor / PIXSELL

snimio Slavko Midžor / PIXSELL

Nogometaše Dinama u posljednjem pretkolu čeka norveški Rosenborg, koji je u obje utakmice slavio sa 3-1 protiv Maribora. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj u europskim kup natjecanjima. Prva utakmica na rasporedu je 21. kolovoza u Maksimiru, a uzvrat je 27. kolovoza u Norveškoj.



BUDIMPEŠTA – Dinamo se plasirao u posljednje pretkolo Lige prvaka, a tamo ga očekuje norveški Rosenborg. Nakon 1-1 u Maksimiru, nogometaši Dinama u utorak su u Budimpešti u uzvratnoj utakmici 3. pretkola protiv mađarskog Ferencvarosa slavili sa 4-0, a pogotke su postigli Arijan Ademi (16), Bruno Petković (47), Dani Olmo (55) i Amer Gojak (79).


Nogometaši Dinama pružili su odličnu partiju, iako je na samom početku susreta bilo nesigurnosti. Naime, počelo je sa dvije šanse Ferencvarosa, a oba puta zaprijetio je Nguen.


 U 2. minuti zbog neopreznosti Dinamove obrane jedna duga lopta stigla je do Nguena, koji puca s vrha šesnaesterca, ali Livaković odlično brani. Potom je Nguen u 8. minuti izbjegao zaleđe, no njegov udarac sa 12 metara iskosa opet zaustavlja Livaković. 




 U 16. minuti Dinamo je poveo sa 1-0. Olmo je odlično uposlio kapetana Arijana Ademija, koji sa osam metara trese mrežu.


 Još jedna prigoda za Dinamo u 21. minuti, Leovac je u trku pucao sa pet metara iskosa, ali neprecizno. 


 Na kraju prvog poluvremena (45+2) veznjak Ferencvarosa Siger, koji je u Maksimiru zabio za 1-1, odlično je pucao sa 18 metara, a lopta trese vratnicu.


 Odmah na startu drugog poluvremena Dinamo povećava vodstvo zahvaljujući odličnom prodoru Oršića. On je krenuo s centra po lijevom boku, probio se u kazneni prostor i povratnom loptom asistira Petkoviću, koji sa šest metara pogađa za 2-0.


 U 55. minuti Dinamo je definitivno slomio Ferencvaros. Nakon duplog pasa Ademija i Olma, mladi španjolski reprezentativac sa 13 metara zabija za 3-0.


 Novi udarac za Ferencvaros stigao je u 69. minuti, kada je branič Čivić dobio drugi žuti karton i domaćini su ostali sa igračem manje. 



 Amer Gojak i Lovro Majer, koji su ušli u igru u drugom poluvremenu, zaslužni su za četvrti pogodak Dinama u 79. minuti. Majer je opalio sa 25 metara, a vratar domaćina odbio je loptu na koju je natrčao Gojak i precizno je pogodio sa vrha 16-erca.   Mogao je Dinamo zabiti i peti pogodak u 89. minuti, ali Petković nije iskoristio penal kojeg je izborio Oršić.  Petkovićev udarac završio je iznad grede. 

 Nogometaše Dinama u posljednjem pretkolu čeka norveški Rosenborg, koji je u obje utakmice slavio sa 3-1 protiv Maribora. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj u europskim kup natjecanjima. Prva utakmica na rasporedu je 21. kolovoza u Maksimiru, a uzvrat je 27. kolovoza u Norveškoj.


Bjelica oduševljen izvedbom svojih nogometaša


Trener Dinama Nenad Bjelica istaknuo je da su njegovi igrači odigrali veliku utakmicu, a da je njemu ovo jedna od tri najdraže pobjede u karijeri.


“Dečki su se cijelu utakmicu bacali na glavu, vidjeli smo Dinamo koji smo gledali prošle sezone. Odigrali smo veliku utakmicu i zasluženo smo prošli dalje”, kazao je Bjelica, koji je dan ranije na konferenciji za novinare istaknuo da očekuje da njegovi igrači budu sto posto koncentrirani i hrabri.


“Danas je stvarno bio veliki pritisak i imali smo veliku odgovornost prema klubu da odigramo hrabro. Ovo mi je jedna od tri najdraže pobjede u karijeri. Veliki dio utakmice naša partija je bila blizu perfekcije. Na poluvremenu igrače sam pokušao smiriti i rekao sam im da idemo po drugi i treći gol. Tako je i ispalo”, izjavio je Bjelica i dodao: “Drago mi je zbog igrača i naših navijača, i idemo dalje”.


Kapetan Arijan Ademi, koji je zabio vodeći pogodak te je asistirao Olmu za treći gol Dinama bio je jedan od junaka susreta, a ovaj puta je igrao bliže protivničkom golu.


“To nije prvi put da je igrao na toj poziciji, tako smo igrali protiv Plzena, a i protiv Hajduka. On voli 16-erac protivnika, često utrčava i jako je opasan. Dao je vodeći gol koji nam je pružio mirnoću i večeras je odigrao kapetanski, iako je bio upitan za utakmicu jer je odradio samo jedan trening”, rekao je Bjelica.


O suparniku u posljednjem pretkolu, norveškom Rosenborgu, s kojim će se Dinamo prvi put susresti u europskim kup natjecanjima, Bjelica je rekao:   “Rosenborg je ozbiljna momčad, tipična skandinavska ekipa koja igra tvrdi nogomet. Imaju dobrog centarfora i opasna krila. Igrao sam svojevremeno protiv njihovog trenera i znam njegov sistem igre.”