Polufinale Kupa

DINAMO VS. OSIJEK Bjelica emocije prema svojima doživljava kao plus, Skender misli da ima šanse u Maksimiru…

Hina

Nenad Bjelica i Dino Skender

Nenad Bjelica i Dino Skender

 Emocije postoje, jer Osijek je klub za koji sam želio zaigrati i što sam uspio ostvariti. Sve ono što je kasnije došlo u mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio je dodatni plus. Ja sam profesionalac i svaki je put moj profesionalizam pobijedio emocije, pa očekujem da će tako biti i ovaj puta - rekao je Osječanin na klupi Dinama



ZAGREB Dinamov trener Nenad Bjelica istaknuo je u ponedjeljak da je uvjeren da će njegovi igrači biti na visokoj razini u polufinalu Kupa protiv Osijeka koji je na rasporedu ovoga utorka od 18 sati.


– Na raspolaganju nam je 25 igrača, svi osim Gavranovića i Leovca. Vjerujem da ćemo pokazati naše pravo lice i biti na visokoj razini – kazao Bjelica, dodavši da nema umora kod igrača unatoč napornoj sezoni na tri kolosijeka.


– I u zadnjim utakmicama smo pokazali da nema ni psihološkog, niti fizičkog umora. To je zbog rotacija u momčadi tijekom cijele sezone. Mislim da su Dani Olmo i Amer Gojak odigrali najviše utakmica, a ni oni nisu skupili više od 2.500 minuta. Momčad je i psihološki i fizički u odličnom stanju – rekao je Bjelica.




Osijek, kojeg je gotovo tri godine uspješno vodio Zoran Zekić, dolazi s novim trenerom Dinom Skenderom.


– Zekić je u tri godine ostavio dubok pečat u Osijeku, pod njegovim je vodstvom klub dosegnuo svoje najveće uspjehe. Sada je u Osijeku novi mladi trener, koji, kako čujem, pokazuje dosta talenta u svom poslu. S njim su malo promijenili sustav, na jedan način napadaju, a na drugi se brane. Veznjak Kleinheisler ima veliki potencijal, a jaki su i u napadu, tu su Marić (koji dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Prve HNL sa 14 pogodaka), te Boban i Ejupi. Ima Osijek dosta mladih, talentiranih igrača, neki su nam i mala nepoznanica jer su tek u zadnje tri ili četiri utakmice nastupili za prvu momčad, ali sve ćemo analizirati i dobro se pripremiti«, istaknuo je Bjelica.


Na novinarski upit kako emotivno doživljava utakmicu protiv svog bivšeg kluba, Bjelica je rekao da će profesionalizam pobijediti emocije:


– Emocije postoje, jer Osijek je klub za koji sam želio zaigrati i što sam uspio ostvariti. Sve ono što je kasnije došlo u mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio je dodatni plus. Ja sam profesionalac i svaki je put moj profesionalizam pobijedio emocije, pa očekujem da će tako biti i ovaj puta«.


Trener Osijeka Dino Skender izjavio je u ponedjeljak da će se njegovi igrači morati bacati na glavu da bi parirali Dinamu u polufinalu Kupa.


– Dinamo je moćna ekipa za naše, ali i za europske prilike, kažnjavaju i najmanju pukotinu u protivničkim redovima. Osim toga, oni su za vikend odmarali svoju udarnu postavu.


Iako su u petak u Puli u prvenstvenom susretu protiv Istre 1961 nesretno izgubili 0-1 golom iz prekida dvije minute prije kraja susreta, trener Osijeka smatra da to neće previše utjecati na njegove igrače te ističe da neće biti većih promjena u sastavu.


– Trebat će nam dobra igra u obrani, čvrsti blok, a svoje prilike tražit ćemo u kontranapadima. Ako do poluvremena održimo nulu, naše šanse u nastavku će progresivno rasti. Morat ćemo se bacati na glavu da bi parirali Dinamu. No, igra se jedna utakmica i mislim da imamo šanse – zaključio je Dino Skender.