Riječki golgeter

DAMIR KREILACH: Moja golgeterska tajna je u momčadi koja dobro funkcionira!

Ivan Volarić

Damir Kreilach

Damir Kreilach

to kaže Ibra? Ništa posebno. Imao je šansu kod 1:1 i da je pogodio, tko zna u kojem smjeru bi otišla utakmica. Mi svoje domaće utakmice na velikoj nadmorskoj visini i nikome nije lako igrati na našem stadionu - kaže Kreilach



RIJEKA Damir Kreilach se eskluzivno javio na čitatelje portala Novoga lista nakon što je zabio svoj prvi hat trick u karijeri i to u ogledu s momčadi La Galaxyja koju predvodi slavni švedski napadač Zlatan Ibrahimović.


– Stvarno smo odigrali sjajnu utakmicu pred punim tribinama. Dominirali smo od prve minute, pokazali da smo u posljednje vrijeme u odličnoj formi. Svi su, od trenera pa do igrača, dali obol ovom velikom uspjehu. Ovom pobjedom napravili smo veliki korak prema prema doigravanju! – kazivao je između ostaloga Kreilach i otkrio jednu zanimljivost. Nije se s Ibrahimovićem susreo samo na terenu već i u zračnoj luci dan kasnije, neposredno prije nego što se odazvao pozivu iz naše redakcije.


– Oni su se vraćali s gostovanja iz Salt Lake Cityja, a mi smo išli na izlet. Što kaže Ibra? Ništa posebno. Imao je šansu kod 1:1 i da je pogodio, tko zna u kojem smjeru bi otišla utakmica. Mi svoje domaće utakmice na velikoj nadmorskoj visini i nikome nije lako igrati na našem stadionu. Uostalom, mi ne znamo za poraz pred svojim navijačima ove sezone. Sada smo uspjeli povezati i dvije gostujuće pobjede. Stvarno smo u dobroj formi. Što se mojega »hat-tricka« tiče, to mi je prvi u karijeri. Znao sam zabiti dva pogotka, ali tri nikada. Naravno da sam sretan i ponosan, ali zasluge pripadaju cijeloj momčadi. I našim stoperima, koji su odradili sjajan posao čuvajući Ibrahimovića. 




Tipičan Damir, uvijek zasluge dijeli sa suigračima. Otkrit će i da je u posljednje vrijeme počeo igrati u vršku napada što objašnjava i njegov golgeterski preporod. U karijeri je do sada zabio 12 golova u jednoj sezoni, sada je u dresu Salt Lakea stigao do brojke od 10 u 27 nastupa. 


– U čemu je tajna? Osjećam se stvarno dobro, momčad dobro funkcionira… Doveden sam kao zadnji ili ofenzivni vezni i s te pozicije sam zabio dosta golova. Sada sam zaigrao u čistoj špici! Zadovoljan sam, uostalom, golovi sve govore – rekao je između ostaloga bivši kapetan Rijeke i požurio u hotel na početak derbija Rijeke i Dinama. Nikada ne zaboravlja na svoju najveću ljubav i grad koji mu je pružio utočište kada je s roditeljima morao napustiti rodni Vukovar.


Opširniji razgovor s Kreilachom možete pročitati u sutrašnjem broju Novoga lista…