Trener Hajduka

DAMIR BURIĆ: Rijeka je pod novim trenerom jako neugodna u tranziciji i kod prekida

P. N.

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Znamo što Rijeka može, ali najvažnije je da se fokusiramo na sebe - kaže Burić



SPLIT  Nakon remija u Maksimiru (1:1) pred Hajdukom je novi ispit. U 17. kolu HT Prve lige sutra na Poljudu gostuje Rijeka.


– Ovaj tjedan smo pokušali i pokušavamo i dalje vratiti neke igrače, ali sigurno neće nastupiti Posavec i Bradarić, neće biti ni kartoniraniSimića, Ismajlija i Kalika. Juranović još nije trenirao s nama. Ima želju, ali liječnička služba još nije dala zeleno svjetlo, dok je Svatok cijeli tjedan trenirao normalno – kaže trener Hajduka Damir Burić, koji kao trener Hajduka nikad nije pobijedio Rijeku.


– Hvala vam na informacijama, mislim da je vrijeme. Rijeka? Vidjeli smo da su u Zaprešiću bili jako kvalitetni u realizaciji. U momčadi Rijeke ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača poput Gorgona, Andrijaševića, Čolaka, Murića. Rijeka ima jako dobru i kvalitetnu momčad i prije prvenstva svi su je vidjeli kao jednu od vodećih momčadi u Prvoj ligi. Ispred njih smo i želimo da razlika bude veća. Znamo što Rijeka može, ali najvažnije je da se fokusiramo na sebe. Ima još dosta stvari koje trebamo odraditi, možemo očekivati utakmicu punu tempa, agresije i tranzicije. Očekuje nas vrlo interesantna utakmica. Oni su s drugim trenerom druga momčad. Jako su neugodni u ofenzivnoj tranziciji i kod prekida. Moramo napraviti dobar balans između defenzive i ofenzive. Protiv Dinama mi se neke situacije u prvom dijelu nisu svidjele. Nadam se da će ovaj put naša koncentracija i organizacija biti na puno višoj razini.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU