Trener Lokomotive

Ćuk se pribojava “Rijeke”: Radije bih da igramo za deset kola nego odmah na početku

Ivana Vaupotić



ZAGREB Za trenera »Lokomotive« Sretena Ćuka gostovanje na Rujevici u prvom kolu nastavka prvenstva ne predstavlja najsretniji izbor.


– Iskreno, više bih volio igrati s »Rijekom« za deset kola. Oni su se ove zime osjetno pojačali i sada žele izaći iz »Dinamove« sjene. Vjerujem da je Matjaž Kek koncipirao pripreme tako da mu momčad ostvaruje maksimum odmah u startu. On je preiskusan trener da ne bi znao koliko je u takvoj situaciji važan dobar zalet. U prva tri-četiri kola nastavka sezone »Rijeka« mora pokazati koliko ozbiljno može zaprijetiti »Dinamu« – rezonira Ćuk.


U zimskom prijelaznom roku »Lokomotiva« je dobila svježu krv u likovima Endrija Cekicija, Ivana Šunjića i Marka Mikulića, igrača posuđenih od »Dinama«, a u trenažni proces su se uključili i oporavljenici Marko Kolar i Petar Mišić. Pripreme su prošle dobro, a sada sve odrađeno treba pretočiti u kvalitetnu igru na terenu.




– Mi smo načelno realizirali sve što smo i planirali. Prilagodili smo se recesijskim uvjetima u Hrvatskoj i proveli deset dana priprema u Medulinu. Ostatak vremena smo radili na Kajzerici. Vjerujem da smo spremni za nastavak sezone, ali pravu ocjenu odrađenog na pripremama dobit ćemo tek kada prođe pet-šest kola – dodaje trener »Lokomotive«.


Uoči tjedna koji nosi gostovanje kod »Rijeke«, Ćuk tvrdi da njegova momčad na Rujevicu ide učiti od boljeg i iskusnijeg.


– Želimo se predstaviti u što boljem izdanju, ali neću otkriti toplu vodu kada kažem da je »Rijeka« veliki favorit. Dovoljno je pogledati zadnjih mjesec dana. Mi smo išli u Medulin, »Rijeka« je bila u Dubaiju, tamo gdje se pripremaju najveći svjetski klubovi. Mi smo proširili kadar s nekoliko prinova, a oni su doveli reprezentativca Švicarske koji je zabio dva gola Hrvatskoj na Poljudu. Taj Gavranović na tržištu vrijedi koliko svi naši igrači. Očigledno je da Damir Mišković pretvara »Rijeku« u veliki klub – zaključuje Ćuk.