Neće na kockaste

Cristianu Ronaldu je Liga prvaka važnija od susreta s Hrvatskom

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Napadač Juventusa procjenio je da su važnije pripreme za nastup u Ligi prvaka nego susreti protiv Hrvatske i Italije



TORINO Kapetan portugalske nogometne reprezentacije, 33-godišnji napadač Juventusa Cristiano Ronaldo, odlučio je propustiti dvije utakmice koje uskoro slijede njegovoj nacionalnoj vrsti, prijateljski dvoboj protiv Hrvatske 6. rujna u Faru i prvu utakmicu Portugala u UEFA Ligi nacija, protiv Italije 10. rujna u Lisabonu, objavio je talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport.


Ronaldo se odlučio na takav potez kako bi što spremniji dočekao početak natjecanja u Ligi prvaka u kojoj želi trijumfirati i u dresu Juventusa, nakon što je posljednja tri izdanja, a ukupno četiri puta osvajao naslov europskog prvaka u dresu Real Madrida, jednom pritom pobijedivši u finalu i svoj sadašnji klub, u lipnju 2017. u Cardiffu. Naravno, Ronaldo u svom vlasništvu ima i trijumf u ovom natjecanju s Manchester Unitedom iz 2008. godine.


Juventus je dvaput u povijesti osvajao naslov europskog prvaka, 1985. i 1996. godine, a nakon posljednjeg trijumfa još je pet puta dogurao do finala, ali nijednom nije uspio doći do trofeja. Sveukupno momčad iz Torina je devet puta igrala za naslov europskog klupskog prvaka i rekorder je po broju poraza (7) u finalima. Cristiano Ronaldo je za portugalsku A reprezentaciju nastupio čak 154 puta i postigao 85 pogodaka.