Chelsea

Conteu “visi” posao: Život neće prestati ako dobijem otkaz

Hina

Reuters

Reuters

»Moja savjest je čista, miran sam i spavam bez problema. Sve sam pokušao i ako klub misli drugačije neka tako i bude.«



Nakon što je aktualni engleski prvak Chelsea teško stradao na gostovanju kod Watforda (1-4), engleski mediji navode kako je samo pitanje trenutka kada će menadžer ‘Bluesa’ Antonio Conte dobiti otkaz.


Na ‘otoku’ navode kako će Contea naslijediti bivši trener Barcelone i Rome Luis Enrique.


»Nisam zabrinut, život neće prestati ako dobijem otkaz. Radim svaki dan i dajem 120 posto mogućnosti. Ako to nije dovoljno, onda u redu, klub donosi odluke,« kazao je talijanski stručnjak.




Conte je naglasio kako nije lako raditi u atmosferi kada te novinari svaki dan pitaju o otkazu.


»Moja savjest je čista, miran sam i spavam bez problema. Sve sam pokušao i ako klub misli drugačije neka tako i bude.«


Dio medija navodi kako je Conte ispustio kontrolu nad igračima zbog čega Chelsea ove sezone igra blijedo.


»Jesam li izgubio svlačionicu? Bio sam igrač i kapetan Juventusa i nikada nisam pričao sa čelnicima kluba o treneru«, poručio je.


Talijan je u petak od vodstva kluba tražio da ga javno podrži i tako okonča medijska nagađanja, ali nakon poraza od Watforda kao da je i Conteu jasno da je prekrižen.


»Ovo je težak trenutak. Možemo naći niz isprika, od umora do ozljeda, ali to nije moj način rješavanja problema. Moram preuzeti odgovornost za ove rezultate,« poručio je Conte.


Na pitanje hoće li voditi Chelsea u idućem kolu protiv WBA, Conte se samo nasmijao.


»Ne mogu predvidjeti budućnost. Sada je vrlo teško predvidjeti situaciju, ali mogu obećati da ću raditi na promjeni situacije.«


Engleski prvak je u zadnja dva kola doživio dva teška poraza – kod kuće od Bournemoutha (0-3) i na Vicarage Roadu od Watforda (1-4).


‘Bluesi’ su trenutačno na četvrtom mjestu sa 50 bodova, čak 19 manje od lidera Manchester Cityja. Drugoplasirani Manchester United ima 56 bodova, dok je Liverpool treći sa 51 bodom.