Sporting kontra Blaževića

Ćiro: Na sudu će se vidjeti da je sve što govorim istina

Ivana Vaupotić

JURI DALJE – Miroslav Ćiro Blažević / Snimio Ivica TOMIĆ

JURI DALJE – Miroslav Ćiro Blažević / Snimio Ivica TOMIĆ

Portugalci kupuju sve, nekorektni su ljudi – porućio je Ćiro i navukao bijes



ZAGREB  Za nekadašnjeg izbornika Hrvatske Miroslava Blaževića sučeljavanje s Portugalcima sigurno će trajati još neko vrijeme. Naime, čelnici lisabonskog »Sportinga« u petak navečer su na svojim službenim internet stranicama objavili da namjeravaju tužiti Ćiru zbog, kako su napisali, neprihvatljivih i neosnovanih optužbi. Konkretnije, Blažević je u hrvatskim i srpskim medijima istaknuo da mrzi Portugalce iz osobnih razloga.


–  To traje još od 1982. godine kada je protiv »Sporting« kupio suce za utakmice s »Dinamom« u Kupu prvaka. Tada su me pobijedili tako da su nama poništili dva čista gola. Kasnije su mi Portugalci opet došli kao izborniku Bosne i Hercegovine u dodatnim kvalifikacijama za Mundial 2010. i to su kupili. Kupuju sve, nekorektni su ljudi. Oni nisu sportaši – poručio je Ćiro.


Njegove riječi su tijekom petka pronašle svoj put do Portugala, a čelnicima »Sportinga« nisu se ni najmanje svidjele, iako su spomenute utakmice s »Dinamom« odigrane prije skoro tri i pol desetljeća. Ekspresno je najavljena tužba zbog Ćirinog poigravanja s povijesti kluba dugom 110 godina.




– Jako me veseli to što su me odlučili tužiti. Na sudu će se vidjeti da je sve što govorim istina – rekao nam je Ćiro u subotu.


Društvo iz »Sportinga« u svom je priopćenju odlučilo udariti hrvatskog izbornika tamo gdje bi ga trebalo najviše boljeti.


»Gospodin Blažević je pun mržnje i zlih namjera, on je ogorčen čovjek. Da ima bilo kakvu vjerodostojnost kao trener tako bogatog iskustva, sigurno bi bio uključen u pripremu Hrvatske za utakmicu s Portugalom.No, njega tamo nije bilo,« piše u priopćenju iz »Sportinga«.


Portugalski mediji također su posvetili puno pažnje Ćirinim izjavama. Internet izdanja sportskih dnevnika »A bola«, »O jogo« i »Record« prenijeli su njegove riječi, izazvavši zgražanje čitatelja.


Doduše, na Ćirinu stranu stao je dio onih koji su se deklarirali kao navijači »Benfice«, tvrdeći da je u pravu kada kaže da »Sporting« kupuje suce.