Legendarni izbornik

Ćiro: Imamo zajedništvo i dobru atmosferu. Tko nas može zaustaviti?

Orlando Rivetti

Miroslav Ćiro Blažević / Foto Ivica TOMIĆ

Miroslav Ćiro Blažević / Foto Ivica TOMIĆ

Za to je najzaslužniji izbornik Dalić. Stvorio je obiteljsku atmosferu koja se prelijeva na zeleni travnjak. Zbog toga sam optimist, kaže Miroslav Ćiro Blažević



RIJEKA Dogodilo se ono što je papagajski prije početka Mundijala ponavljao Miroslav Ćiro Blažević. Hrvatska je izborila polufinale, kao što je to učinila »njegova reprezentacija« prije dvadeset godina.


– Rusija je ostala iza nas, emocije se pomalo smiruju, u srijedu nas čeka susret s Englezima – kaže Miroslav Blažević.


– Englezi su iznenađenje Mundijala, nitko u njih nije vjerovao nakon što su ispremiješali cijelu momčad. Ali, Englezi su uvijek – Englezi. Upravo dajem intervju za slovensku televiziju, snimaju me, tvrdim da protiv Engleza imamo poseban motiv… Preskočit ćemo još jednu stepenicu, idemo do kraja!




Igra, posebice u prvom poluvremenu, nije bila na razini hrvatske kvalitete?


– Nervoza i grč. Bili smo u psihološkoj omči. Ali, neću o igri. Prijatelji s kojima sam gledao utakmicu rekli su da mi suze idu, a nisam uopće bio svjestan da plačem. Sretan do neba.


Zlatko Dalić?


 


Snaga ekipe je u svlačionici jer kada sve ne funkcionira na terenu izvlače dodatnu energiju?


– Zajedništvo, atmosfera. Bez toga nema rezultata. Za to je najzaslužniji izbornik Dalić. Stvorio je obiteljsku atmosferu koja se prelijeva na zeleni travnjak. Zbog toga sam optimist.