Zna krivca

Ćiro Blažević: Tko je Čačiću dao da vozi “ferrari”, a prije toga nije vozio ni “fiću”?

Hina

Više se nije moglo uraditi s Čačićem. Krivi su oni koju su ga postavili. Pa tko je Čačiću dao Ferrari da vozi, a prije toga nije ni Fiću vozio«, zaključio je Ćiro uz konstataciju kako je propuštena velika prilika jer je sadašnja generacija najboljih hrvatskih nogometaša bila zrela nadmašiti onu koju je on vodio 1998. godine



Nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević optužio je sadašnjeg izbornika Antu Čačića da je isključivi krivac za eliminaciju najbolje hrvatske momčadi s Europskog prvenstva, opisavši ga kao »početnika za volanom Ferrarija«.


»Veoma sam razočaran. Malo je trebalo da sve bude drugačije, a to malo bilo je u rukama vođe, selektora Čačića«, kazao je Blažević kako ga u utorak citira sarajevski »Dnevni avaz«.


Pojasnio je da Čačić nije imao osjećaja kada i koga treba zamijeniti, no problem je bila i početna formacija u utakmici protiv Portugala jer nije nastupio s postavom koju Blažević smatra najboljom.




»Osim Luke Modrića, najbolji hrvatski igrač je Marko Pjaca, a on sjedi na klupi. Pa Čačić mu je šansu pružio samo deset minuta, a Pjaca je za tih deset minuta napravio više nego Cristiano Ronaldo za čitav meč. To je neoprostiva greška«, tvrdi Blažević koji ističe kako je portugalski izbornik Fernando Santos potpuno nadigrao hrvatskog.


»Više se nije moglo uraditi s Čačićem. Krivi su oni koju su ga postavili. Pa tko je Čačiću dao Ferrari da vozi, a prije toga nije ni Fiću vozio«, zaključio je Ćiro uz konstataciju kako je propuštena velika prilika jer je sadašnja generacija najboljih hrvatskih nogometaša bila zrela nadmašiti onu koju je on vodio 1998. godine.