Trener svih trenera

Ćiro Blažević: ‘Prije sam se bojao da će me netko nadmašiti, ali ovima to od srca želim’

P. N.

“Trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević koji je na Parku prinčeva 1998. godine osvojio famoznu broncu na SP-u priznao je danas da bi volio da današnja reprezentacija nadmaši taj rezultat.– Dok sam bio malo mlađi, bojao sam se da će me netko nadmašiti. Vjerujte mi da danas to jako priželjkujem zato što sam došao u jednu dob i takav sam patriot da mi je interes Hrvatske iznad svega. Ova generacija je to u stanju i ja im to od srca želim. I moramo im to staviti kao jednu hipoteku, da mi s razlogom očekujemo od njih najveći rezultat, jer koncentrat talenta, kapacitet i kvalitetu apsolutno posjeduju, rekao je Blažević u Dnevniku Nove TV.

Ćiro kaže kako je Hrvatska danas odigrala briljantnu i mudru partiju.


– Ovo je bio jedan test, izuzetno težak test kojeg smo položili na jedan najupečatljiviji način. Sad je jako bitno da to ponove, kako bi sam Modrić rekao, da se ne upadne u jednu euforiju. Posao kojim se oni bave je posao permanentnog potvrđivanja. Oni se već u sljedećoj utakmici moraju isto tako borbeno i fanatično manifestirati. A klasu imaju besprijekornu. Da ne govorimo o Modriću, naš golman je bio besprijekoran, autoritativan. Zadnja linija savršena, Ćorluka heroj. Cijelo vrijeme je krvario, a bio je najbolji čovjek obrane. Imamo toliko razloga da im zahvalimo što su napokon ovaj napaćeni narod uspjeli malo razveseliti, dodao je Ćiro pohvalivši i izbornika Čačića za kojeg je rekao da je besprijekorno obavio posao.


– Moram se demantirati i na neki način mu se ispričati jer nisam mislio da će biti u stanju. Evidentno je da ga igrači slijede, da ga slušaju, a to je za mene možda i najveći razlog da sam optimist za sve ono što nas čeka u nastavku, zaključio je.