Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Stop nogometu

Četiri utakmice francuskog prvenstva odgođene zbog prosvjeda

Policija i bez utakmica ima pune ruke posla s nezadovoljnim građanima/Foto REUTERS
Policija i bez utakmica ima pune ruke posla s nezadovoljnim građanima/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 16:03 2018-12-06T16:03:50+01:00

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika »Nice Matin«, postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima.

PARIZ Francuska nogometna liga (LFP) je u četvrtak objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco - Nica i Saint-Etienne - Marseille koje su se trebale igrati u petak i nedjelju nakon što su otkazane i utakmice PSG - Montpellier i Toulouse - Lyon planirane za subotu, a sve zbog prosvjeda koji su najavljeni za ovaj vikend.

Utakmica Monaco - Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je »na zahtjev vlade prinčevine Monaco s kojom je suglasna Prefektura Alpes-Maritimes« te »na zahtjev Prefekture Loire«, objavila je u svom priopćenju LFP.

Povjerenstvo za natjecanja Lige »će kasnije odrediti datum« za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju.

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika »Nice Matin«, postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Tradicionalno, navijači Nice dolaze u Monaco na skuterima u koloni uz policijsku pratnju.

Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da utakmica PSG-Montpellier odgođena »kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.