Susret visokog rizika

Centar Zagreba ispunjen ukrajinskim navijačima, Maksimir će večeras biti pun

Hina

Foto Marko Lukunic / PIXSELL

Foto Marko Lukunic / PIXSELL

HNS očekuje pun maksimirski stadion, odnosno oko 26 tisuća navijača. Utakmica počinje u 20.45 sati, a ulazi na stadion bit će otvoreni od 18 sati. Navijači će morati proći kroz tri stupnja pregleda, a na osiguranju će biti angažirano oko 550 zaštitara i nekoliko stotina policajaca. Također, stadion i prostor oko stadiona policija će snimati prije, za vrijeme i nakon utakmice



Centar Zagreba u petak nešto iza podneva bio je ispunjen navijačima ukrajinske nogometne reprezentacije, koji su došli gledati večerašnju utakmicu kvalifikacija za SP 2018. protiv Hrvatske na maksimirskom stadionu.


Nekoliko stotina navijača sa ukrajinskim obilježjima rasporedilo se po ugostiteljskim objektima na Trgu bana Jelačića, u Tkalčićevoj i Bogovićevoj ulici i na Trgu Petra Preradovića.


Većinom se radi o mladim ljudima, a može se naići i na ukrajinske navijačice. Ukrajinci uživaju u ljepotama grada i toplom vremenu, slikaju se sa hrvatskim navijačima, sve bez ikakvih izgreda.




Iz Ukrajine je, prema hrvatskim medijima, krenulo 27 navijačkih autobusa prema Zagrebu, a Hrvatski nogometni savez očekuje dolazak oko 2.000 Ukrajinaca na utakmicu. Predviđena je i prijateljska utakmica hrvatskih i ukrajinskih navijača na stadionu Hrvatskog dragovoljca.


Zasad je jedini izgred zabilježen u četvrtak, kada su se međusobno potukla dvojica ukrajinskih navijača. To je u četvrtak za RTL televiziju izjavio načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec. On je dodao da je u Zagreb stiglo i osam ukrajinskih policajaca koji će pomoći hrvatskim kolegama u održavanju reda.


Ovo će biti prva domaća natjecateljska utakmica ‘vatrenih’ nakon dvije godine igranja bez publike, a što je posljedica raznih kazni Uefe i Fife zbog navijačkih izgreda hrvatskih nogometnih huligana.


U četvrtak je Ravnateljstvo policije objavilo da je zbog dojava o mogućim izgredima policija u više hrvatskih gradova provela nadzore prostora navijačkih udruga, te da pritom nisu pronađena pirotehnička sredstva.


HNS očekuje pun maksimirski stadion, odnosno oko 26 tisuća navijača. Utakmica počinje u 20.45 sati, a ulazi na stadion bit će otvoreni od 18 sati. Navijači će morati proći kroz tri stupnja pregleda, a na osiguranju će biti angažirano oko 550 zaštitara i nekoliko stotina policajaca. Također, stadion i prostor oko stadiona policija će snimati prije, za vrijeme i nakon utakmice.