Vrijeme transfera

Carlo Berković odlazi iz Krka u Inter po svoje prve prvoligaške minute

Ivan Volarić

Carlo Berković/Foto Arhiva NL

Carlo Berković/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši trećeligaša Krka ostali su i prije početka prijelaznog roka bez jednog važnog člana svoje momčadi. Carlo Berković, po mnogima najbolji vratar Treće HNL – zapad, 3. siječnja počet će pripreme s prvoligašem Interom iz Zaprešića.


– Sve je dogovoreno, potpisat ću trogodišnji ugovor kada se priključim momčadi – govori 24-godišnji vratar ponikao u omladinskom pogonu riječkoga prvoligaša.


Prije pet godina bio je treći vratar Rijeke kod trener Elvisa Scorije. U nekoliko navrata bio je prva pričuva Roberta Lisjaka (kada je današnji zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance bio ozlijeđen), no nije sakupio niti jednu prvoligašku minutu. Branio je za Pomorac, drugu momčad Rijeke, pa se skrasio na Krku. Možda će u žutom dresu dočekati prvoligaški debi… Konkurencija je prava, prvoligaška!




– Branili su prošle jeseni Kelava i Matković. Ne, ne dolazim kao treći vratar. Sve je na meni, da se kroz treninge i prijateljske utakmice izborim za svoju minutažu. Neće biti lako, sigurno da je to veliki izazov za mene. Nadam se naravno najboljem, vjerujem u sebe – dodao je Berković.


Vodstvo Krka je u potrazi za njegovim nasljednikom…