Igračke legende na aukciji

Cannavaro, Pires, Crespo i Fowler nastavljaju karijere u Indiji

Hina

Dosada smo potpisali ugovore s tom sedmoricom 'ikona', a svaki od šest klubova koji će sudjelovati na aukciji moći će angažirati nekoga od tih igrača za 600,000 dolara«, rekao je izvršni direktor tvrtke CMG koja organizira ovo natjecanje Bhaswar Goswami



U Indiji se priprema pokretanje do sada najjačeg nogometnog natjecanja u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta koja dosada nije imala nikakvih uspjeha u najpopularnijem sportu na planeti, a kako bi privukli sponzore organizatori planiraju privući neka velika imena koja su završila karijeru ili im je ona na zalazu.


Tako bi se među 30 stranih igrača i šestoricom trenera koje bi klubovi mogli izabrati na »aukciji« koja će se održati u Kolkati od 25. veljače do 8. travnja naći i imena Talijana Fabija Cannavara, Argentinaca Juana Pabla Sorina i Hernana Crespa, Francuza Roberta Piresa, Portugalca Manichea, Nigerijca Jay-Jaya Okoche, Engleza Robbiea Fowlera, te Španjolca Fernanda Morientesa.


»Dosada smo potpisali ugovore s tom sedmoricom ‘ikona’, a svaki od šest klubova koji će sudjelovati na aukciji moći će angažirati nekoga od tih igrača za 600,000 dolara«, rekao je izvršni direktor tvrtke CMG koja organizira ovo natjecanje Bhaswar Goswami.




CMG je potpisao ugovor na 30 godina s Indijskim nogometnim savezom za pokretanje svoje lige.


»Ove godine krećemo sa šest klubova, a svi će biti smješteni u državi Zapadni Bengal, ali već planiramo proširenje u ostatak zemlje. Svaki će klub u prvoj godini imati na raspolaganju 2.5 milijuna dolara, moći će angažirati najviše četiri stranca, te će morati imati najmanje šest indijskih igrača mlađih od 21 godine. Liga je napravljena po uzoru na američki MLS, te naravno na ovdašnju IPL ligu u kriketu«, dodao je Goswami.


Indija se trenutačno nalazi na tek 162. mjestu FIFA-ine ljestvice iako je vrhunski nogomet vrlo popularan o čemu svjedoči i podatak da je prije dvije godine čak 60 milijuna Indijaca kupilo pretplatu kako bi mogli gledati utakmice engleske Premier lige.