Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
17. studenoga 2019.
Pod riječkom urom Orlanda Rivettija

kolumna Čakija za Mamića, Marića i Pavličića

Rijeka je toliko jaka da je niti Mamić, ako je to stvarno tako kako tvrdi ulica, ne može zaustaviti na putu do naslova / Foto Damir ŠKOMRLJ
Rijeka je toliko jaka da je niti Mamić, ako je to stvarno tako kako tvrdi ulica, ne može zaustaviti na putu do naslova / Foto Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2016. u 19:20 2016-11-25T19:20:30+01:00

Rijeka je toliko jaka da je niti Mamić, ako je to stvarno tako kako tvrdi ulica, ne može zaustaviti na putu do naslova! Pokazala je to i reakcijom na odluku Disciplinskog suca. Svako radi svoj posao, stoji iza svojih odluka. Makar i pogrešnih

Na Divljem zapadu nisu ubijali prostitutke i novinare. Netko je upitao zašto ne i novinare... Manje su vrijedni od kurvi. Jednostavno, netko mora pisati, prenositi "slavu" o "junačkim djelima" dežurnih razbojnika. Danas je to puno jednostavnije, portali i društvene mreže poput virusa šire priče, ako su pune baruta, utoliko bolje. U Saloonu na Divljem zapadu jučer ne bi sigurno preživio Saša Pavličić – Bekić, disciplinski sudac HNL-a. Izrešetali bi ga mecima navijači Hajduka jer se usudio "zatvoriti" jedan dio Poljuda, Sjever, zbog "divljačkog ponašanja". U razdoblju kada Hajduk obilježava dvije godine od odbijanja nastupa u Maksimiru protiv Dinama. I velikog povijesnog prosvjeda na Rivi. Jedino što Splićani mogu slaviti, ako izuzmemo "svastike", herojski napad na suca Bruna Marića u Stobreču, vrijeđanje Mamića i Šukera... Jer, posljednji su naslov osvojili dok je vladao njihov najvjerniji navijač (poslije Tita), Ivo Sanader, 2005. godine. Robertu Ježiću ostavili su Rabuzinovo sunce.

Pavličić kao da je "pao s Marsa". Zgraža se da "ljudska glupost nema granica". Na Facebooku. Kaže da on i kći dobivaju prijetnje od navijača Hajduka. "Ubit ćemo te, čeka te čakija, dođi u Stobreč na ručak, smrade..."

U Pušnikovu sastavu nema igrača s tako "mekom nogom", poput onoga s jednog "bilog portala", koji je centrirao Pavličićev broj mobitela... Bez obzira na to što je lako pronaći zagrebačkog odvjetnika čiji je grijeh što Disciplinski pravilnik primjenjuje u praksi, ali i taj da je u – duši Dinamovac! Ajme meni, majko mila, Mamićevac! U modi je "zakon čakije". Nakon Mamića i Marića – Pavličić je treći čovjek kojega treba kastrirati. U interesu hrvatskog nogometa... Hajduka!

Govori mi jedan nogometni sudac kako je zabrinut jer je počeo osjećati mržnju prema nekome... Nisu zabrinuti oni koji smatraju da je odluka o zatvaranju "Sjevera", iživljavanje nad navijačima Hajduka uz podršku Vlade. Sadašnje Vlade na čelu s premijerom koja ne zna ili ne želi jednu udrugu građana (HNS), prisiliti da poštuje Zakon o sportu. Izabran je pogrešan način, nasilje na stadionima i ulici nije jamačno put koji vodi boljitku nogometa u Hrvata. Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, Plenković, Petrov... ljudi su koji imaju sukno i škare, nakon što su imali puna usta obećanja. Čakija nije rješenje, kao ni priopćenje Hajduka vlažno od suza u kojem se tvrdi da HNS uzima nogomet onima zbog kojih se igra. Navijačima.

Hajdukovci orgijaju kolektivno. Festival primitivizma. Na Rujevici se bave svojim poslom, nogometom na zelenom travnjaku. Ogorčeni su činjenicom da je Andrijašević dobio tri utakmice neigranja zbog "pusti smrada...", ali prihvaćaju odluku i koriste pravo prigovora Komisiji za žalbe HNS-a. Za očekivati je da će kazna biti smanjena na dvije utakmice i da će Andrijašević igrati protiv "svojih", Dinama, 3. prosinca u Maksimiru. Pavličić ima svoje objašnjanje zbog čega tri utakmice, gdje je pronašao uporište, ali, objektivno, kazna je drakonska. Očekivana samo za one koji su neobjašnjivo (?), imali informaciju dan ranije. Disciplinski sudac mora to objasniti.

Pavlićić je ušao u opasne škare. S Hajdukom i Rijekom, mač nad glavom bit će mu sada – Dinamo i Maksimir. Igrači i publika. Dobro, gledatelja ima manje nego komunista na nedjeljnoj misi... Je li Pavličić ispraznio dio Poljuda da bi se Splićani žalili i poslije toga igrali bez publike protiv Dinama? Je li Andrijaševića kaznio s tri utakmice po nalogu "Al Caponea", Zdravka Mamića, da ne bi igrao derbi protiv Dinama? U mutne vode jezera nepovjerenja, nitko nikome ne vjeruje, bačena je tona dinamita. Eksplozija na sve strane.

Rijeka je toliko jaka da je niti Mamić, ako je to stvarno tako kako tvrdi ulica, ne može zaustaviti na putu do naslova! Pokazala je to i reakcijom na odluku Disciplinskog suca. Svako radi svoj posao, stoji iza svojih odluka. Makar i pogrešnih.

Sramotno je bilo suđenje Osječanina Andreja Burila, ali to je druga priča iz "Mamićeve štale". Zar nije Slavenu oduzet čisti pogodak?

Pavličić je uzeo kirurški skalpel, gore ne može biti. Neka svi budu isti pred zakonom, pa i Hajduk! Naravno, to nema veze sa Zakonom o sportu, za to postoje Vlada i Sabor, Plenković i Petrov...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.