Izbornik Hrvatske

Čačića ne brine posljednje mjesto na China Cupu: ‘Bilo je ovo dobro iskustvo’

Hina

Reuters

Reuters

Naši su igrači bili bolji tijekom svih 90 minuta, bili smo dosta agresivni, imali smo čiste situacije, a Kinezi se gotovo i nisu približili našem golu«, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić

Unatoč dva poraza na jedanaesterce, Hrvatska može biti zadovoljna prezentiranim na China Cupu protiv Čilea i Kine, ocijenio je u subotu hrvatski izbornik Ante Čačić. Hrvatska nogometna reprezentacija sastala se u dvoboju za treće mjesto na China Cupu s domaćinom Kinom te je nakon 1-1 u regularnom dijelu ponovno izvodila jedanaesterce, a uspješnija je bila Kina.

»Tužni smo jer nam je izmaknula pobjeda koju smo po svemu prikazanome zaslužili. Naši su igrači bili bolji tijekom svih 90 minuta, bili smo dosta agresivni, imali smo čiste situacije, a Kinezi se gotovo i nisu približili našem golu«, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić, objavljeno je na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) .


»Moramo uzeti u obzir da je iza nas dugačak put, razdoblje prilagodbe na vrijeme ovdje te da su nam igrači stigli praktično nakon odmora, ali svojski su se trudili u obje utakmice i pokazali razdoblja vrlo dobre igre. Tim više mi je žao što u jedanaestercima nisu nagrađeni pobjedom. Ipak, bit će to lijepa uspomena i dobro iskustvo za sve igrače«, dodao je Čačić.


Ključno je, kaže, što su se u Nanningu svi podredili momčadi i tako dali svoj doprinos ostavljanju dobrog dojma.




»Ne bih davao ocjene pojedincima jer su se svi trudili biti dio momčadi. Kroz treninge smo vježbali sve što bi moralo funkcionirati, a nedostajala je tek malo bolja realizacija s kojom bi rezultat bio bolji. Dobro smo odradili obje utakmice i na kraju sam zadovoljan. Osim toga, svi su zdravi, nitko se nije ozlijedio i to je također jako važno«, zaključio je hrvatski izbornik.