Jedna pogreška

Čačić nakon poraza: Nogomet se igra za golove, a oni su tu bili uspješniji

Hina

Reuters

Reuters



Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon 0-1 poraza od Portugala nakon produžetka u osmini finala EURA u Francuskoj izjavio je u razgovoru za Hrvatsku televiziju kako je pobjednika odlučila jedna pogreška na suparničkoj polovici terena.


»Ovo je bila 120 minuta dobra prezentacija Hrvatske protiv Portugala koji se branio s osam igrača iza lopte. Što je utakmica odmicala, to smo bili opasniji, ali nismo došli do željenog zgoditka. Na kraju smo napravili jednu pogrešku visoko na njihovoj polovici i iz kontre smo primili gol. Nogomet se igra za golove, a oni su tu bili uspješniji«.


Na pitanje je li očekivao da će Portugal igrati defenzivno, Čačić je odgovorio potvrdno.




»Ja sam i prije utakmice rekao da se oni nas plaše i zato sam očekivao defenzivni Portugal. Oni su prijetili samo s Nanijem i Ronaldom, a mi smo ih u tome jako dobro osujetili izuzev te zadnje minute kada nas je ponijela mogućnost da riješimo utakmicu prije penala. Gol je visio u zraku, a na kraju se dogodilo što se dogodilo«.


Hrvatski izbornik ponovno je predugo čekao sa zamjenama, prvu je obavio tek u 88. minuti kada je umjesto Mandžukića uveo Kalinića, a drugu u 110. kada je umjesto Rakitića ušao Pjaca. Bi li rezultat bio drugačiji da su oni dobili priliku ranije?


»Kalinić i Pjaca su u utakmicu ušli u samoj završnici kada su svi igrači već bili umorni i očekivao sam da će napraviti nešto. Teško mi je sada reći je li mi žao što ih nisam ranije uveo, to se nikad neće znati«.


Čačić se osvrnuo i na skorašnje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u kojima će Hrvatska biti u skupini s Turskom, Islandom, Ukrajinom, Finskom i Kosovom.


»U Francuskoj smo odigrali četiri zaista vrhunske utakmice, šteta što nas nije pratio i rezultat. Čestitam igračima na zalaganju, htijenju i kvaliteti. Sada nam preostaje odmoriti se jer nas za mjesec i pol dana čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Imamo tešku skupinu, a samo pobjednik ide dalje. Mi imamo i hendikep što ćemo dvije domaće utakmice igrati bez gledatelja, ali nadam se da ćemo smoći snage i motiva da se izborimo za SP«.


Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić također smatra kako nije pobijedila bolja momčad.


»Bili smo puno bolji, ali to je nogomet. Nismo iskoristili svoje prilike i onda smo primili neki gol iz odbijanca. Ponosni smo što smo svojim igrama na ovom EURU vratili navijače jer kada smo išli u Francusku nitko nije bio uz nas«.


Neutješan je bio i mladi Marko Pjaca.


»Bili smo bolji čitavu utakmicu, a onda smo primili taj nesretan gol. Ne znam što da kažem, svima nam je žao. Hvala navijačima na podršci, žao nam je i zbog njih što nismo prošli dalje«.