Zlatko Dalić

ČOVJEK KOJI JE PREPORODIO VATRENE ‘Nećete me navući na tanak led, idemo tamo kao da je 0-0’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Rekao sam već i prije susreta, ovo je samo prvo poluvrijeme i ne smijemo se opustiti u Grčkoj. Nećete me navući na tanak led. Idemo tamo kao da je 0:0, rekao je na početku Dalić



Izbornik Zlatko Dalić bio je nakon velike pobjede čvrsto na zemlji.


– Mislim da je bila sjajna utakmica. Hvala navijačima koji su napunili stadion, bili su naš 12. igrač i velika podrška. Ali, rekao sam već i prije susreta, ovo je samo prvo poluvrijeme i ne smijemo se opustiti u Grčkoj. Nećete me navući na tanak led. Idemo tamo kao da je 0:0, rekao je na početku Dalić, dodajući da se u atmosferi poput večerašnje ne može odigrati slabo. 


– To su sve vrhunski igrači i njima ne treba puno. Samo malo razgovora i da ih se postavi na prave pozicije. Oni su došli na ovo okupljanje presretni i s puno energije. Šteta što je Mandžo ozlijeđen, ali hvala svima drugima, imamo dovoljno igrača koji mogu mijenjati one koji su izostali. Bio bi rizik da smo stavili Mandžukića – on je htio igrati, ali nismo htjeli riskirati da ga izgubimo za duži period, kazao je Dalić i dodao da je osnovna ideja igre bila ići preko bokova, što se pokazalo ispravnim.




No vidio je i neke loše strane naše igre. Prije svega igra glavom u defanzivnom skoku.


– Imali smo problem u dva – tri defanzivna skoka, nismo tu dobro odradili. Sreća da je Suba ono sjajno obranio u zadnjim minutama, bila bi baš šteta da smo primili pogodak, prokomentirao je, naglasivši da je večeras svjesno dao šansu i nekim mlađim igračima, za koje je bitno da osjete atmosferu.


Obećaje maksimalnu ozbiljnost u uzvratu.


– Idemo već od danas misliti na uzvrat u Grčkoj. Ali za mene ovo nije završilo 4-1 nego 0-0, ponovio je još jednom Dalić.