Prinova Rijeke

ČOLAK ODUŠEVLJEN RIJEKOM ‘Prvi dojmovi su odlični. A ja želim zaigrati već na otvaranju sezone’

Edi Prodan

Na svu sreću oporavak ide jako dobro, znatno bolje nego što su to prva predviđanja govorila. Dijelom je to zasluga i odličnog liječničkog tima koji radi u »Rijeci«, a dijelom i moje discipline – s priprema u Albufeiri poručuje Čolak



Možda najzanimljivija prinova Rijeke ovog prijelaznog roka je Antonio Čolak. Mladi nogometaš, rođen je 1993. godine, stigao je na Kvarner kao najava velikog pojačanja upravo na onim pozicijama gdje se u zadnje vrijeme dogodio velik deficit odlaskom niza dokazanih prvotimaca. No, neposredno nakon dolaska – teža ozljeda!


– Na svu sreću oporavak ide jako dobro, znatno bolje nego što su to prva predviđanja govorila. Dijelom je to zasluga i odličnog liječničkog tima koji radi u »Rijeci«, a dijelom i moje discipline. Kako govore predviđanja, već za nekoliko dana mogao bih se vratiti lakšim treninzima, a moja je velika želja da se u najboljem mogućem svijetlu navijačima »Rijeke« predstavim na prvoj prvenstvenoj utakmici koju 10. veljače na svom terenu imamo protiv momčadi Istre 1961 – istaknuo je Čolak, koji se zajedno sa svojom novom ekipom nalazi na pripremama u Albufeiri, na samom jugu Portugala.


Život uz more


Dobrom oporavku svakako pogoduju i odlični klimatski uvjeti što vladaju u tom dijelu Europe. Uglavnom lijepo i sunčano vrijeme te temperature koje se »vrte« oko 15 stupnjeva idealna su podloga za kvalitetne treninge i općenito dobre bazične pripreme. I koliko god da je Čolak najnovija prinova »Rijeke«, veza između njega i njegovog novog kluba nije od jučer.




– Najprije, jako je dobro odjeknula svojedobna eliminacija »Stuttgarta« od strane Rijeke, posebno kod nas Hrvata s tog područja. Ja sam, naime, rođen u blizini, u Ludwigsburgu koji je od glavnog grada pokrajine Baden-Württemberg udaljen svega petnaestak kilometara, a »Rijeku« sam nakon toga podrobno počeo pratiti prije dvije godine kad su između nas uspostavljeni prvi kontakti. Moram priznati da me klub odmah privukao, baš kao i njegovi rezultati te činjenica da je lani prvi put postao prvakom Hrvatske – dodaje Čolak.


Dolazak u »Rijeku« ipak je bio sasvim drugačija priča. Koliko god da je Čolak Hrvat, ipak je odrastao u Njemačkoj tako da mu je susret s Rijekom bio poprilično zanimljiv.


– Grad je odličan, jako je lijep i upečatljiv. Ono što mi je također super je činjenica da stanujem u Kostreni, blizu samog mora, što je nama iz Njemačke dodatna zanimljivost. Trenutno sam sam, no uskoro dolazi i moja djevojka. I ona je Hrvatica odrasla u Njemačkoj, studira, no koliko god bude mogla provodit će vrijeme sa mnom u Rijeci – otrkio je Čolak.


A ono što je ipak njegov drugi dom, kompleks je stadiona Rujevica. Čolak je dio svoje karijere proveo u Njemačkoj gdje su uvjeti treniranja odlični. Kako je doživio novi stadion »Rijeke«?


Oduševljen Rujevicom


– Moram priznati da sam oduševljen. Uvjeti treniranja na Rujevici su u svakom slučaju jako dobri, iznad onog čemu sam se nadao. Uvjeren sam da ću se jako dobro uklopiti u ekipu te da ćemo postizati rezultate koji se od nas i očekuju. Nadam se kako ću postići dobar odnos s ekipom, kao i s navijačima za koje sam čuo da su jako odani »Rijeci« te da naše nastupe doživljavaju s mnogo emocija. Želio bih čim prije ući u puni trening, no fizioterapeuti koji mi jako mnogo pomažu u oporavku zaustavljaju moju želju. S pravom, jer ne bi bilo nikako dobro da mi se ozljeda obnovi.


Ponavljam, najveća mi je želja da se s našim navijačima u punoj formi susretnem 10. veljače na prvoj ovosezonskoj predstavi i da sve zajedno krene u pobjedničkom smjeru – zaključio je Čolak.