Svečanost u Moskvi

CEREMONIJA U KREMLJU U petak izvlačenje skupina za SP u Rusiji, gledat će ga i Putin

Hina

Reuters

Reuters



Ruski predsjednik Vladimir Putin nazočit će sutrašnjem ždrijebu izvlačenja skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo kojemu je Rusija domaćin sljedeće godine, potvrđeno je iz Kremlja.


Objavljeno je da će se Putin prije ceremonije u Kremlju sastati sa zvijezdama svjetskog nogometa koje će nazočiti na svečanosti, a među njima će biti Ronaldo, Ronaldinho, Pele, Hugo Sanches, Didier Drogba, Samuel Etoo, Peter Schmeichel, Nwaknwo Kanu, Fernando Hierro, David Seaman, Rene Higuita, Carlos Valderrama, Clarence Seedorf, Zbigniew Boniek i drugi.


Ždrijeb započinje u petak 16 sati u Kremlju, a voditelji ceremonije biti će legendarni engleski nogometaš Gary Lineker i ruska sportska novinarka Marija Komandnaja.Kuglice će izvlačiti Nikita Simonjan, Laurent Blanc, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Cafu, Diego Maradona, Carles Pujol i Diego Forlan. Reprezentacija Hrvatske bit će u drugoj jakosnoj skupini, a u Moskvi je već doputovalo izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izbornikom Zlatkom Dalićem.

Uz Šukera i Dalića, u našoj delegaciji su izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak.




Svjetsko prvenstvo igrat će se od 14. lipnja do 15. srpnja u Moskvi, Kaljiningradu, Sankt Peterburgu, Volgogradu, Kazanju, Nižnjem Novgorodu, Samari, Saransku, Rostovu, Sočiju i Jekaterinburgu. Mundijal će biti otvoren 14. lipnja na stadionu Lužnjiki u Moskvi utakmicom u kojoj će igrati domaćin Rusija, a na istom stadionu 15. srpnja se igra i finale.