Novi izazov

Branko Ivanković preuzeo reprezentaciju Omana

Hina

Branko Ivanković/Foto Arhiva NL

Branko Ivanković/Foto Arhiva NL



ZAGREB  Hrvatski nogometni stručnjak Branko Ivanković (65) novi je izbornik reprezentacije Omana objavio je Omanski nogometni savez na društvenim mrežama.


Ivanković će za omanskim kormilom naslijediti nizozemskog stručnjaka Erwina Koemana koji je dobio otkaz nakon razočaravajućeg nastupa na Zaljevskom kupu u Kataru gdje Omanci nisu uspjeli napredovati dalje od grupne faze.


Oman je na turnir došao kao branitelj naslova, no osvojio je tek treće mjesto u skupini iza Saudijske Arabije i Bahraina.




Ivanković u Muscat seli nakon što je donedavno radio u Saudijskoj Arabiji kao trener Al-Ahlija. Ivanković je u Al-Ahli stigao u lipnju, a otkaz je dobio nakon svega pet utakmica upisavši dvije pobjede, remi i dva poraza.


Ivankoviću će Oman biti druga reprezentacija koju će voditi, nakon što je od 2002. do 2006. bio izbornik Irana. Bio je i pomoćnik Miroslava Blaževića na klupi »Vatrenih« na svjetskom prvenstvu 1998. na putu do francuske bronce.


Ivanković je trenirao i Dinamo, Rijeku, Varteks, Hannover 96, Shandong Luneng, Ettifaq, Al-Wahdu i Persepolis.


Prvi ispit Ivanković će na omanskoj klupi imati 31. ožujka protiv Afganistana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.


Nakon pet odigranih utakmica u kvalifikacijama za SP Oman je drugi u skupini sa 12 bodova, jednim bodom manje od Katara. Zanimljivo, u skupini se nalazi i Indija koju vodi Igor Štimac, a nalazi se na četvrtom mjestu s tri boda.


Oman i Indija su već odigrali svoje utakmice pa nećemo vidjeti hrvatski okršaj. Oman je dobio obje utakmice (2-1, 1-0).