Što je previše...

Bolt završio nogometnu avanturu u Australiji, tražio je previše novaca

Hina

Usain Bolt/Foto REUTERS

Usain Bolt/Foto REUTERS

Central Coast Marinersi su pokušali zatvoriti financijsku konstrukciju uz pomoć lokalnih sponzora, ali nisu uspjeli. Prema pisanju australskih novina, Bolt je tražio ugovor vrijedan 1.8 milijuna eura, dok je klub bio spreman platiti svega 95.000 eura. 



MELBOURNE Australska nogometna avantura najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta (32) je završila prije nego što je i službeno započela. Čelnici australskog prvoligaša Central Coast Marinersa su poručili kako su pregovori oko Boltovog profesionalnog ugovora propali i jamajčanska zvijezda neće potpisati ugovor. Premda je australski klub ponudio Boltu ugovor, 32-godišnji Jamajčanin nije bio zadovoljan financijskom ponudom.


Central Coast Marinersi su pokušali zatvoriti financijsku konstrukciju uz pomoć lokalnih sponzora, ali nisu uspjeli. Prema pisanju australskih novina, Bolt je tražio ugovor vrijedan 1.8 milijuna eura, dok je klub bio spreman platiti svega 95.000 eura. Vlasnik kluba Mike Charlesworth kazao je kako su »Marinersi« bili oduševljeni« što su radili s popularnim sportašem.


– Unatoč činjenici da nismo došli do sporazuma, oduševljeni smo što je olimpijskim prvak i svjetski rekorder bio dio našeg kluba tijekom ovih osam tjedana.




Bolt je zahvalio klubu i poželio im uspješnu sezonu.


– Želim se zahvaliti klubu, menadžmentu, igračima i navijačima koji su me sjajno prihvatili. Želim klubu uspjeh u nastavku sezone – poručio je Bolt koji je u Australiji bio od kolovoza, a za klub je u prijateljskim susretima postigao dva gola.


Bolt je u posljednjih godinu dana trenirao s Borussijom Dortmund, Sundownsom i Stromsgodsetom, međutim nije se uspio izboriti za profesionalni ugovor. Sreću je potražio i u »Down Under«, međutim za sada nije uspio ostvariti svoj san da postane profesionalni nogometaš.


Najveći sprinter svih vremena tijekom karijere je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, te 11 zlata na svjetskim prvenstvima. Vlasnik je svjetskih rekorda na 100 (9.58) i 200 metara (19.19), a Bolt je prvi sportaš koji je na istim Olimpijskim igrama oborio oba svjetska rekorda na kratkim stazama i prvi nakon Carla Lewisa 1984., koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio zlato u utrkama na 100 i 200 metara.


Jedan od najboljih sportaša svih vremena atletiku je napustio je u kolovozu 2017. na svjetskom prvenstvu u Londonu.