"Split" sutra na Kantridi

Blagojević: Potući ćemo se za bodove

Portal Novilist.hr

Slavko Blagojević

Slavko Blagojević

Čeka nas teška utakmica i odlična Rijeka koja je u nedjelju pobijedila moj bivši klub Istru 1961. Plasman u finale Kupa podigao nam je samopouzdanje – kaže Slavko Blagojević



SPLIT  Pobjedom nad »Osijekom« u utakmici tijekom koje su uspjeli preokrenuti negativan rezultat (0:2) i u konačnici slaviti 3:2, nogometaši »Splita« ostali su u ztrci za plasman u Europsku ligu. Trećeplasirana »Lokomotiva« ima pet bodova više od »crvenih« dok najbliži susjed »Hajduk« na četvrtoj poziciji ima tri boda više.


Sutra Splićani gostuju na Kantridi protiv »Rijeke«, a »Hajduk« je na Poljudu domaćin »Lokomotivi«. Uz eventualni uspjeh na riječkom travnjaku i povoljan ishod sraza »Hajduka« i »Lokomotive« momčad iz Parka mladeži mogla bi se još više približiti zacrtanom cilju.


   – Uspjeli su izvući pobjedu protiv »Osijeka« iako smo na početku susreta gubili 0:2. Trener Vulić nam je na poluvremenu rekao da se smirimo i pokušamo što prije zabiti gol u čemu smo i uspjeli, Bagarić je smanjio vodstvo Osječana na otvaranju drugog dijela – kaže Slavko Blagojević, koji je prekrasnim udarcem sa dvadesetak metara pogodio desni donji Mikulićev kut, što je bio njegov prvi zgoditak u dresu »Splita«.




   – Prije gola pucao sam nekoliko puta i sve su to bili »ćorci«. Trener Vulić traži od mene da što više pucam, Rog mi je idealno servirao loptu, pucao sam i pogodio za izjednačenje. Presretan sam zbog gola, to mi je prvi od kako nosim dres »Splita«. Poslije je bilo samo pitanje kada ćemo zabiti treći gol, kojega je postigao Cikalleshi. Prije toga gola imali smo nekoliko izglednih prilika koje nismo iskoristili.


   U srijedu vas čeka gostovanje na Kantridi?


   – Idemo se potući za bodove na Kantridu. Čeka nas teška utakmica i odlična »Rijeka« koja je u nedjelju pobijedila moj bivši klub »Istru 1961«. Plasman u finale Kupa podigao nam je samopouzdanje i mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu.


   Možete li do sva tri boda?


   – Zašto ne! Ako nam se pruži prilika da osvojimo sva tri boda vjerujem da ćemo je znati iskoristiti – zaključio je Blagojević.