Europska liga

Bjelica dvoji tko će na vrata večeras protiv Fenerbahčea

P. N.

Nenad Bjelica/D. LOVROVIĆ

Nenad Bjelica/D. LOVROVIĆ

 Leovac i Ademi neće igrati, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni - kaže trener Dinama



ZAGREB Nogometaši »Dinama« večeras na maksimirskom travnjaku protiv »Fenerbahčea« otvaraju nastup u Europskoj ligi. Trener »modrih« Nenad Bjelica, koji vrlo ambiciozno najavljuje europsku misiju.


– Želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda. Imamo dobru momčad koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Međutim, moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda – rekao je trener »Dinama« Nenad Bjelica, koji maksimalno uvažava večerašnjega protivnika, koji u svojim redovima ima vrhunske igrače i trenera.


– Možda nisu imali savršen početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. »Fenerbahče« ima igrače koji u svakom trenutku mogu iznenaditi i sami riješiti utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokoj razini, uostalom sve govori činjenica da na popisu igrača nema Soldada. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist.




Loše vijesti iz maksimirske svlačionice tiču se činjenice da Leovac i Ademi neće biti spremni za utakmicu, a Bjelica još uvijek nije donio konačnu odluku o tome tko će biti među vratnicama: Livaković ili Zagorac.


– Leovac i Ademi neće igrati, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni. Odlučio sam tko će igrati utakmicu, međutim imam dva vrhunska vratara, koji su ove sezone pokazali veliku kvalitetu i neposredno pred utakmicu odlučit ću tko će od njih dvojice braniti.


Osvrnuo se Bjelica i na veliki »Dinamov« problem ove sezone – realizaciju.


– Svi koji prate »Dinamo« uočili su da imamo problem s realizacijom. U prijašnjim utakmicama stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost bili smo neefikasni. Pred ovu utakmicu nismo trenirali završnicu, da promijenimo stvari i da igrači budu malo gladniji. Nadam se da će svi naši ofenzivni igrači biti raspoloženiji u odnosu na zadnje utakmice. Umjesto Ademija, mjesto u momčadi zauzet će Ivan Šunjić koji je ove sezone odigrao 12 utakmica.


– Ispred mene je najveća utakmica u karijeri. Spreman sam, nemam treme i jedva čekom da počne. Čuli smo da je zanimanje za utakmicom veliko, to je veliki motiv i dodatni impuls za nas. Pun Maksimir nas sve zajedno raduje – zaključio je Šunjić.



 DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Stojanović, Dilaver, Teophile, Musa – Šunjić, Gojak – Kadzior, Olmo, Hajrović – Gavranović.


FENERBAHČE (4-2-3-1): Tekin – Ozbayrakli, Reyes, Škrtel, Isla – Jailson, Topal – Ayew, Elmas, Valbuena – Frey.