Ostao u HNL-u

Bivši igrač Rijeke sletio na Stanove: Krstanović potpisao za Zadar

Drago Bajković

Krstanović je ugovor potpisao do kraja ove sezone. Tijekom jučerašnjeg dana obavljena je i registracija tako da je on pravo nastupa stekao već u kup ogledu sa Splitom



ZADAR Ivan Krstanović, dojučerašnji igrač Rijeke potpisao je jučer ugovor s Nogometnim klubom Zadar do kraja ove sezone. Vijest je to koja je jučer poslijepodne odjeknula poput bombe u Krševanovom gradu. P


osebno stoga što je isti dan održana konferencija za novinare na kojoj je iznijeta teza da je NK Zadar vrlo blizu stečaja ako u dogledno vrijeme Grad Zadar ili netko drugi (čitaj sponzori ili mali dioničari) ne pruže ruku pomoći. U svakom slučaju Krstanović je jučer pristupio NK Zadru i tijekom jučerašnjeg dana obavljena je i registracija za NK Zadar što znači da će on pravo nastupa imati već protiv Splita u uzvratu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. U međuvremenu se postavilo pitanje kako je moguće registrirati igrača izvan prijelaznog roka. Odgovor smo dobili od tajnika Nogometnog kluba Mladena Baždarića.


Krstanović je raskid ugovora, tj. istupnicu iz NK Rijeke imao u valjanom roku do 16. veljače (raskid ugovora Krstanovića i Rijeke je 2. veljače), a sve do 1. travnja klub ima pravo registrirati slobodnog igrača.




Krstanović je prve nogometne korake napravio u HNK Tomislavu iz Tomislavgrada gdje je poslije igrao i za seniore. Potom je igrao za Drinovce, Posušje, Zagreb i zagrebački Dinamo. U sezoni 2010/11. bio je najbolji strijelac Prve HNL s 19 postignutih golova. Krstanović je posljednje dvije sezone igrao za momčad s Kantride. Ove sezone sakupio je jedanaest nastupa i zabio dva pogotka. Nije tajna da nije bio u idealnim odnosima s navijačima Rijeke, a i trener Matjaž Kek nekim je drugim napadačima davao prednost ispred njega. Početkom veljače došlo je do raskida ugovora.


Imao je navodno ponuda iz Njemačke i Rusije, ali nije htio potpisati ugovor pod bilo kakvim uvjetima nego se odlučio ovu sezonu završiti u HNL-u. Njegovim dolaskom napad momčadi sa Stanova bitno je ojačan i za vjerovati je da će svojim golovima itekako pomoći momčadi sa Stanova u teškoj borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.