Tursko prvenstvo

Bilić ponovo na vrhu, poraz Fenera

Hina

Reuters

Reuters

Turski nogometni velikan Bešiktaš, za čijem kormilom sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić preuzeo je vodstvo na ljestvici turskog prvenstva nakon uvjerljive 5-1 pobjede protiv Erciyesspora



ISTANBUL  Turski nogometni velikan Bešiktaš, za čijem kormilom sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić preuzeo je vodstvo na ljestvici turskog prvenstva nakon uvjerljive 5-1 pobjede protiv Erciyesspora.


Biliću je pomogao Genclerbirligi koji je pobijedio Fenerbahče 2-1, a u subotu je kiksao još jedan kandidat za naslov Galatasaray koji je kod kuće remizirao s Istanbul Basaksehirom 2-2.


Bešiktaš je pobjedu protiv Erciyesspora osigurao već u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a u nastavku je samo potvrdio uvjerljivo slavlje. Strijelci su bili Gokhan Tore (25), Demba Ba (34-11m), Olcay Sahan (45+1), Mustafa Pektemek (77) i Ramon (79), dok je pogodak za goste zabio Royston Drenthe (48).




Genclerbirligi je protiv Fenera poveo golom Radoslava Petrovića u 36. minuti. Izjednačio je Mehmet Topal u 72. minuti, a veliko slavlje domaćinu donio je Moestafa El Kabir tri minute prije kraja susreta.


Galatasaray je protiv Istanbul Basaksehira vodio 2-0 golovima Selcuka Inana (43) i Umuta Buluta, no gosti su u posljednjih deset minuta susreta uspjeli izjednačiti i prirediti veliko iznenađenje. Strijelci za goste bili su Mehmet Batdal (79) i Enver Sahin (85).


Nakon 24 kola Bešiktaš vodi sa 54 boda, Galatasaray na drugom mjestu ima dva boda manje, dok je Fenerbahče treći sa 50 bodova.