U punom jeku pripreme

“Bijeli” se spremaju za Lokomotivu: Idilu remeti ozljeda Tomasova

Ivan Volarić

Moises, Sharbini i Jugović normalno su trenirali tijekom prošloga tjedna za razliku od Tomasova koji je upitan za ogled s »lokosima«



RIJEKA Ima jedna loša i tri dobre vijesti stižu iz redova nogometaša »Rijeke« koji se u idiličnim uvjetima rujevičkog trening kampa pripremaju za nastavak prvenstva, konkretnije gostovanje kod »Lokomotive« u Kranjčevićevoj ulici koje je na rasporedu iduće subote od 19 sati. Tijekom prošloga tjedna sve obveze uredno su izvršili Brazilac Moises, Vedran Jugović (trbušni zid) i Anas Sharbini (leđa), što bi značilo da sva trojica konkuriraju za ogled s drugom momčad »Dinama«. S druge strane nije trenirao junak pobjede nad »Zagrebom« i igrač kojega uposljednje vrijeme krasi izvrsna forma – Marin Tomasov.


– Sve su to posljedice utakmice sa »Zagrebom«. Marin nakon utakmice još nije odradio trening pod punim opterećenjem što sigurno nije dobro, ali nije rečeno da neće biti u kombinacijama za ogled s »Lokomotivom«. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija oko njegove ozljede idućih dana – govori trener »bijelih« Matjaž Kek, koji je iznimno zadovoljan radom, ali i radnim uvjetima. Kaže trener »bijelih« da je »mixto« podloga na glavnom terenu, ali i pomoćnim trening plohama položila s odličnim prve kišne testove.


Sjajni uvjeti


– Uvjeti za trening su stvarno super. Podloga s mješavinom prave i umjetne trave se zasada pokazuje kao pun pogodak. Osim toga s Rujevicom smo dobili mir neophodan da bi se zadržala maksimalna koncentracija na trening. Ranijih godina smo nekoliko sati dnevno gubili na to gdje ćemo trenirati. Sada se možemo posvetiti samo treningu – dodao je Kek, momčad kojega bi u utorak mogla odigrati otkazanu i za javnost zatvorenu prijateljsku utakmicu s »Vinodolom« ili protivnikom tog kalibra. Potvrda će stići u ponedjeljak, nakon što na Rujevici budu raspolagali s potpunom informacijom o tome koliko su minuta u posljednjim ogledima sakupili brojni riječki reprezentativci. Svi bi se do utorka poslijepodne trebali pojaviti na treningu na Rujevici s izuzetkom Ivana Vargića i Marka Leškovića, koje očekuje put na Maltu.


Reprezentativci




Inače, Kekovi reprezentativni »puleni« se ne mogu pohvaliti ni  minutažnom ni rezultatima. Josip Radošević jedini je dobio utakmicu i punu minutažu u pobjedu mlade reprezentacije Hrvatske protiv San Marina. Miral Samardžić nije igrao u remiju Slovenije protiv Litve, Bekim Balaj igrao je sat vremena u domaćem porazu od Srbije, dok Odisej Roshi nije ni ulazio u igru. Leonard Žuta odigrao je svih 90 minuta u domaćem porazu Makedonije od Ukrajine, a Stefan Ristovski ostao je na klupi za pričuve. Inače, danas će sigurno igrati Mateo Bertoša i vratar Andrej Prskalo koje je Kek prepustio kolegi Ranku Buketi, odnosno drugoj momčadi »Rijeke« koja će danas (16 sati) na Rujevici dočekati pretposljednju »Dubravu«.