Liga prvaka

Benzema donio minimalnu prednost Realu

Hina



 U dvoboju  momčadi dvaju hrvatskih reprezentativaca, Luke Modrića i Marija Mandžukića, zadovoljniji može biti veznjak Real Madrida, koji je odigrao sjajnu partiju. Sastav Carla Ancelottija, koji lovi deseti nalov prvaka Europe,  stekao je minimalnu prednost uoči uzvrata idućeg utorka  u Münchenu zahvaljujući pogotku Karima Benzeme u 19. minuti. Gosti su na kraju imali  64 posto posjeda lopte, ali samo jednu pravu šansu.


Bayern je pleo mrežu oko Casillasa, imao čak 76 posto posjeda lopte u prvom dijelu, ali poveli su domaći. Mandžukić je spustio loptu za Kroosa, koji je potegao i pogodio Pepea. Lopta se odbila do domaćih i odmah je sjevnula polukontra preko  Cristiana Ronalda. Portugalac je dubinskom loptom pronašao sunarodnjaka Fabija Coentraoa, koji je provukao loptu pored  braniča Bayerna do usamljenog Benzeme, kojem je preostao lakši dio posla, ugurati loptu u praznu mrežu  – 1:0. Prva šansa Madrižana i  pogodak.



Prvi susret polufinala Lige prvaka: Real Madrid – Bayern 1:0 (1:0). Stadion »Santiago Bernabeu«. Gledatelja 80.000. Sudac: Howard Webb (Engleska). Strijelac: 1:0 Benzema (19′). Žuti kartoni: Isco (Real Madrid). 




REAL MADRID:  Casillas –   Carvajal, Pepe (od 73′ Varane), Sergio Ramos, Coentrao –  Modrić, Xabi Alonso, Di Maria – Isco (od 82′ llarramendi)’ , Benzema, Cristiano Ronaldo od 73′ Bale). 


BAYERN:  Neuer – Rafinha (od 66′ Javi Martínez), Boateng, Dante, Alaba – Robben,  Kroos,  Lahm, Schweinsteiger (od 74′ Müller), Ribery (od 72′ Götze – Mandžukić.



 Mogla se prednost podebljati samo minutu kasnije, ali Cristiano Ronaldo je glavom poslao loptu ravno u Neuera. U 41. minuti veliku prigodu imao je i Angel Di Maria, koji je iz blizine iskosa prebacio vrata. Madrižani su tako s posjedom lopte manjim od četvrtine vremena mogli do odmora voditi s 3:0. Što ti je nogomet.

U nastavku slična priča. Bavarci su imali posjed, ali kada bi lopta došla do kaznenog prostora, bili su nedorečeni. Zato je Cristiano Ronaldo opet dvaput bio u prigodi. Pokušao je u 47. minuti, ali Neurer je uspio odbiti neugodnu nisku loptu. Vratar njemačke momčadi bio je uspješan i 21 minutu kasnije nakon pokušaja Portugalca.


Prvu pravu i jedinu priliku za goste imao je Mario Götze, koji je raspalio je iz blizine u 84. minuti, ali Casillas je refleksno reagirao na loptu koja je bila u dohvatu njegovih ruku. 



U drugoj minuti sudačke nadoknade Madžukić je konačno dobio jednu loptu, nadvisio domaće braniče, spustio loptu za Müllera, koji iz okreta nije uspio loptu poslati u mrežu. Müller je od Howard  Webba tražio jedanaesterac, ali sudac nije ni trepnuo, Xabi Alonso je čisto odnio loptu. 


 Večerašnji ogled Real Madrida i Bayerna bio je šesti međusobni susret Luke Modrića i Maria Mandžukića u karijeri i zanimljivo, svih šest dvoboja otišli su na Lukinu stranu. 


 U sezoni 2005/06. sastali su se dva puta, Modrić u dresu Dinama, a Mandžukić u dresu Zagreba. 



 Rezultati prvih susreta polufinala nogometne Lige prvaka: 


Real Madrid – Bayern 1-0 (Benzema 19)


Utorak, 22. travnja:


Atletico Madrid – Chelsea 0-0


UZVRATI:


Utorak, 29. travnja


Bayern – Real Madrid (prva utakmica 0-1)


Srijeda, 30. travnja


Chelsea – Atletico Madrid (prvi susret 0-0)


FINALE – 24. svibnja


Lisabon – stadion Luz



‘Modri’ su dobili obje utakmice, u Kranjčevićevoj je bilo 4-0, a u Maksimiru 4-1. Iduće sezone još su dva puta odmjerili snage u istim klubovima, Modrić u ‘plavom’, a Mandžukić u ‘bijelom’ dresu. Dinamo je u u Kranjčevićevoj ulici pobijedio 3-0, a potom u Maksimiru 2-1.


Peti puta na suprotnim stranama Modrić i Mandžukić su bili u studenom 2008. u srazu Tottenhama i Dinama. Modrić je predvodio Spurse do pobjede 4-0.


Šesto slavlje Modrić je ostvario večeras u dresu Real Madrida koji je u prvom susretu polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 1-0. Uzvrat je 29. travnja u Munchenu.