Neisplata plaće

Benko otišao iz Kine: prijavio Dalian Aerbina zbog neisplate tri plaće

Hina

"Nemam nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. FIFA-ini propisi kažu da je igrač slobodan ako ne dobije plaću 90 dana", prenosi u utorak Benkove riječi kineska novinska agencija Xinhua



BEIJING - Hrvatski nogometaš, bivši član Rijeke Leon Benko podnio je prijavu protiv kineskog kluba Dalian Aerbina u kojemu je igrao šest mjeseci, zbog neisplaćene plaće za tri mjeseca.


30-godišnji Benko izjavio je da neće više igrati za Dalian Aerbin te da traži novi klub.


“Nemam nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. FIFA-ini propisi kažu da je igrač slobodan ako ne dobije plaću 90 dana”, prenosi u utorak Benkove riječi kineska novinska agencija Xinhua.




“Nisam dobio plaću 90 dana i mogu potpisati ugovor s bilo kojim klubom”, dodao je.


“Ne vraćam se u Kinu. Čekam FIFA-inu odluku. Očekujem da će biti donešena krajem rujna i onda ću moći govoriti o detaljima svoga slučaja i o svemu što sam prošao”, rekao je hrvatski nogometaš.


Benko je se u veljači pridružio kineskom klubu, za koji je zabio samo jedan gol u devet utakmica, a od svibnja nije nikako igrao.Dalian Aerbin, koji je prošle godine bio peti u kineskome prvenstvu, trenutačno je na 14. mjestu od ukupno 16 klubova koliko broji kineska prva liga.