Protiv vlasnika Hoffenheima

Bayern deklasirao Hoffenheim, ali utakmicu je obilježio prekid zbog bavarskih navijača

Portal Novilist.hr

S navijačima su išli razgovarati i trener Bayerna Hansi Flick, sportski direktor Hasan Salihamidžić i pomoćni trener Hermann Gerland/Foto REUTERS

S navijačima su išli razgovarati i trener Bayerna Hansi Flick, sportski direktor Hasan Salihamidžić i pomoćni trener Hermann Gerland/Foto REUTERS

Ono što je obilježilo utakmicu je njezin prekid u 78. minuti zbog uvredljivih transparenata navijača Bayerna namijenjenih vlasniku Hoffenheima Dietmaru Hoppu



SINSHEIM Minhenski Bayern deklasirao je Hoffenheim u 24. kolu Bundeslige (0:6), već su u prvome poluvremenu Bavarci domaćinu zabili četiri gola, a do 62. minute su dodali još dva. 


Ipak, ono što je obilježilo utakmicu je njezin prekid u 78. minuti zbog uvredljivih transparenata navijača Bayerna namijenjenih vlasniku Hoffenheima Dietmaru Hoppu. 


Navijači protestiraju zbog kršenja pravila “50+1” kojime se nalaže da nijedan privatnik ne može posjedovati više od 49 posto udjela u klubu. Naime, Dietmar Hopp posjeduje čak 96% udjela u Hoffenheimu te su upravo zbog toga navijači Bayerna na transparentu napisali: “Sve po starom, DFB gazi riječ, Hopp ostaje ku*vin sin!”





S navijačima su, kako bi smirili situaciju i natjerali ih na skidanje transparenata, otišli razgovarati i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, trener Hansi Flick, budući predsjednik kluba Oliver Kahn, a kasnije se s tribine spustio i Rummenigge. Utakmica je bila u prekidu oko 15 minuta, a nakon toga su se igrači vratili na teren, ali nisu htjeli nastaviti igrati, već su se do 90. minute dodavali loptom. 


Inače, za Bayern je dva pogotka zabio Coutinho, dok su po jedan dodali Gnabry, Kimmich, Zirkzee i Goretzka. Andrej Kramarić ušao je u igru u drugome poluvremenu.