Kup kralja

Barcelona u polufinalu, pogodak Ivana Rakitića

Hina

Ivan Rakitić (Barcelona)/Foto REUTERS

Ivan Rakitić (Barcelona)/Foto REUTERS



BARCELONA Nogometaši Barcelone izborili su plasman u polufinale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala pobijedili Sevillu sa 6-1 i tako nadoknadili poraz 0-2 iz prve utakmice.


Golove za Barcu zabili su Philippe Coutinho (13-11m, 53), Ivan Rakitić (31), Sergi Roberto (54), Luis Suarez (89) i Lionel Messi (90+2), dok je gol za goste zabio Guilherme Arana (67).


Barca je u prvom susretu izgubila 0-2 i od prve minute je jurnula na suparnički gol.




Katalonci su mogli do vodstva već u osmoj minuti, ali je Lionel Messi bio neprecizan. Ipak, u 13. minuti Barca dolazi do vodstva. Quincy Promes je neopreznim starom srušio Messija, a Philippe Coutinho je bio siguran s bijele točke.


U 25. minuti sudac Jose Sanchez je dosudio kazneni udarac i za goste nakon što je Gerard Pique srušio protivnika klizećim startom. Odgovornost je preuzeo Ever Banega, no Jasper Cillessen je sjajno obranio njegov udarac. U 31. minuti Barca je izjednačila rezultat iz prve utakmice, a pogodak je postigao Ivan Rakitić.


Nastavak susreta donio je još dva Barcina gola, u sveg dvije minute među strijelce su se upisali ponovo Coutinho (53) i Sergi Roberto (54). Guilherme Arana je u 67. minuti smanjio na 1-4 i produžio nadu gostima, no Barca je u samoj završnici zabila još dva gola za uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Suarez i Messi.


Rakitić je igrao do 76. minute, dok Marko Rog nije nastupio za Sevillu.


Plasman u polufinale izborili su i Real Betis, te Valencija, a posljednjeg putnika doznat ćemo u četvrtak kada se sastaju Girona i Real Madrid. ‘Kraljevski klub’ je u prvom susretu slavio sa 4-2.