Prekrasna priča

Bajka na Kantridi: Barcelona i Leo Messi na otvaranju novog stadiona

Orlando Rivetti

Gabriele Volpi na svojoj je jahti ugostio najboljeg nogometaša svijeta, Lea Messija! Damir Mišković potvrdio da se na Kantridi već uvelike razmišlja i planira povijesni događaj



RIJEKA  Krajem kalendarske godine, ili početkom nove, trebali bi početi radovi na rušenju starog i početak gradnje novog stadiona na Kantridi. Inauguracija je planirana za lipanj 2016. godine, prije Europskog prvenstva u Francuskoj.


  Iako još nije aktivirana prva lopata, na Kantridi se već razmišlja o – povijesnom događaju, otvaranju riječke ljepotice. Gabriele Volpi, vlasnik zaklade Social Sport koja će u izgradnju stadiona uložiti više od 20 milijuna eura, na svojoj je jahti GI-VI ugostio najboljeg nogometaša svijeta, dobitnik Zlatne lopte na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu – Lionela Messija! U Napuljskom zaljevu… Tamo gdje je nekada kralj bio drugi Argentinac, Diego Maradona.



Priča očito nije bez podloge. Na utakmici je poseban gost bio Carlos Gustavo Mascardi, argentinski menadžer, koji se između ostaloga blisko povezuje uz nogometne poslove Lionela Messija, »Barcelonine« zvijezde koja bi mogla uveličati otvaranje nove Kantride za dvije godine. Svoje izaslanike na Kantridu su poslali »Arsenal«, »Anderlecht«, »Dinamo Tirana«, »Spezia«…





  – Razmišljamo unaprijed i planiramo. Ideja je jasna, na otvaranju ćemo dovesti nekog od europskih velikana. Daj Bože da to bude Barcelona, to je moja tajna želja, ili Real Madrid. Počeli smo raditi na tom projektu, govori predsjednik HNK Rijeka, Damir Mišković.


  Gabriele Volpi s Leom Messijem, Damir Mišković s menadžerima poznatih igrača i klubova. U svijetu biznisa takve se utakmice pripremaju godinu dana unaprijed. Barcelona na otvaranju Kantride, bila bi prekrasna priča. Kada su Volpi i Mišković u pitanju ništa nije nemoguće. Riječani mogu početi živjeti u – bajci.


  Čovjek koji obožava Barcelonu, grad i klub, gradonačelnik je Rijeke, Vojko Obersnel. S Volpijeve jahte GI-VI stiže dar, dres s Messijevim potpisom.