Novi život

BOŽIĆNO DOBRO DJELO Fatih Terim spasio Ebouea od neimaštine i dao mu posao

Hina

Reuters

Reuters



Turski nogometni stručnjak Fatih Terim oduševio je svjetsku nogometnu javnost ponudivši posao Emmanuelu Eboueu (34), bivšem igraču Arsenala i Galatasarayja koji danas živi kao beskućnik.


»Čuli smo vijest da Eboue teško živi. Morao sam reagirati,« kazao je Terim koji je bivšem reprezentativcu Obale Bjelokosti pružio priliku da krene ispočetka.»Radit će u našem klubu kao pomoćni trener najmlađeg uzrasta,« dodao je turski stručnjak.Upravo je Terim 2011. godine doveo Ebouea iz Arsenala u Galatasaray. Eboue se u turskom velikanu zadržao pet godina nakon čega se vratio na ‘otok’.»Presretan sam što ću ponovo raditi s Terimom i što mi je pružio priliku. On mi je kao otac i sve bi učinio za njega,« poručio je Eboue koji je imao sjajnu karijeru, ali danas nema ništa. Igrao je za dva svjetska velikana (Arsenal, Galatasaray), nastupio u finalu Lige prvaka, u dresu reprezentacije Obale Bjelokosti sakupio je 79 nastupa i igrao na svjetskom prvenstvu 2010. godine. U karijeri je zaradio više od 15 milijuna eura, no ostao je bez svega. Ostala mu je tek kuća, no uskoro ga očekuje deložacija. Skriva se od ovršitelja, a od gladi ga je spasio bivši napadač Portsmoutha i Newcastlea Lomana LuaLua, a često spava kod prijatelja na podu.Njegovi problemi počeli su kada se razveo od supruge Aurelie koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece. Kako to već biva, nesreća ne dolazi sama. Preminuo je djed koji ga je odgojio, nedavno mu je u prometnoj nesreći poginuo i brat s kojim je bio jako povezan, a FIFA ga je suspendirala na 12 mjeseci nakon tužbe bivšeg agenta. Na koncu je zaključio karijeru zbog zdravlja,.

Eboue je tijekom karijere sedam godina igrao za Arsenal upisavši u dresu ‘topnika’ 214 nastupa. S Arsenalom je igrao finale Lige prvaka 2006. godine u kojem je slavila Barcelona 2-1. Pet sezona je igrao za Galatasaray, a nosio je i dres Beverena. U ožujku 2016. je potpisao za Sunderland, ali ga je FIFA suspendirala jer je ostao dužan svom bivšem menadžeru.