Senzacija ili nagađanja

BOMBA S APENINA Hrvatsku će u na SP-u u Rusiji voditi – Carlo Ancelotti?

Hina

Carlo Ancelotti, Foto: REUTERS

Carlo Ancelotti, Foto: REUTERS

Prema pisanju »Gazetta dello Sport«, HNS navodno pregovara o tome da Ancelotti, ako Hrvatska u doigravanju pobijedi Grčku i plasira se na SP, vodi 'vatrene' samo na svjetskom prvenstvu iduće godine u Rusiji



Hrvatski nogometni savez (HNS) navodno pregovara s talijanskim trenerom Carlom Ancelotiijem o preuzimanju hrvatske nogometne reprezentacije, piše talijanski sportski list »Gazzetta dello Sport« u četvrtak.


Prema pisanju »Gazetta dello Sport«, HNS navodno pregovara o tome da Ancelotti, ako Hrvatska u doigravanju pobijedi Grčku i plasira se na SP, vodi ‘vatrene’ samo na svjetskom prvenstvu iduće godine u Rusiji. Pregovori se navodno vode o cijeni angažmana, a Ancelotti bi, ako stvarno dođe do toga, mogao postati najskuplji hrvatski izbornik.


Hrvatsku će reprezentaciju u utakmici protiv Grčke voditi Zlatko Dalić koji je izborničko mjesto preuzeo nakon što je smijenjen Ante Čačić poslije neodlučenog rezultata u predzadnjoj utakmici kvalifikacija protiv Finske (1-1). Dalić je s ‘vatrenima’ upisao ključnu pobjedu protiv Ukrajine u Kijevu (2-0) koja je Hrvatsku odvela u doigravanje.




Talijan je do sada u karijeri vodi Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i zadnje minhenski Bayern gdje je prošli mjesec dobio otkaz zbog loših rezultata na početku sezone. Ancelotti je tri puta osvajao Ligu prvaka, dva puta s Milanom i jednom s Realom, osvojio je talijansko, englesko, francusko i njemačko prvenstvo te talijanski, engleski, španjolski i njemački kup.