Odjeci iz Maksmira

BJELICA PODIVLJAO: VAR je jedno obično s…, uopće nam ne pomaže, postao je cirkus!

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica/Foto D. KOVAČEVIĆ

Nenad Bjelica/Foto D. KOVAČEVIĆ

Zašto imamo VAR? Prvo je sudio penal nakon prekršaja nad Taisonom, a onda je nakon pregleda snimke sudio penal na Pjatovu. Dakle, svira jedno, a onda vraća na drugo. Dajte vi suci dogovorite se kada se koristi VAR... - rekao je Bjelica 



ZAGREB Trener Dinama Nenad Bjelica ovako je vidio remi sa Šahtorom:


– Nismo pobijedili i normalno da smo tužni, ali zaslužili smo pobjedu jer su naše šanse bile bolje. Došli smo do dva gola prednosti, a onda su oni ušli u rizik što im se isplatilo. Čestitam dečkima, zaslužili smo pobjedu, ali dobro… I ovaj bod nas drži u igri za plasman u drugi krug. Do 3:1 Ukrajinci nam praktički nisu ozbiljno zapucali na gol izuzme li se naravno rani gol. Međutim, to je velika ekipa, s dobrim i iskusnim pojedincima koji su znali iskoristiti minimalni pad koncentracije kod mojih igrača. Normalno je da se malo povučeš kod vodstva 3:1. Zabili su nam gol iz centaršuta, a onda i penala – govorio je Bjelica, a onda podivljao kada su mu kolege s HRT-a pokazali dvojbene situacije u gostujućem kaznenom prostoru u kojima njemački sudac nije koristio pomoć VAR-a kao kod izjednačujućeg gola Šahtara.


– VAR je jedno obično s… Čemu VAR ako ne žele sve gledati? Što će nam tehnologija, ako ne pomaže jer samo ubijate emocije… U pet situacija pomaže, a pet odmaže. Meni ne treba VAR. VAR je postao cirkus, većina trenera u Engleskoj i Italiji se buni. Ja sam apsolutno protiv VAR-a jer ne pomaže! – grmio je Bjelica, malo se smirio, a onda opet poludio kada je vidio penal za Šahtar.




– Zašto imamo VAR? Prvo je sudio penal nakon prekršaja nad Taisonom, a onda je nakon pregleda snimke sudio penal na Pjatovu. Dakle, svira jedno, a onda vraća na drugo. Dajte vi suci dogovorite se kada se koristi VAR… – obratio se Bjelica HTV-ovu Oku sokolovu Mariju Strahonji, koji je treneru Dinama objasnio da sudac u ničemu nije pogriješio. 


– Razumijem emociju Nenada, ali došlo je do propuštenog incidenta. VAR ima pravo čekirati propušteni incident… – kazao je Strahonja što nije baš utješilo trenera Dinama.


– Ma gledam talijanski nogomet i svaki vikend se događa cirkus. Ne treba nam VAR! – zaključio je Bjelica.