Transfer u Anderlecht

BELGIJANCI TVRDE: Darija Župarića dijeli liječnički pregled od potpisa, Rijeci dva milijuna eura

Ivan Volarić

Dario Župarić/Foto Pixsell

Dario Župarić/Foto Pixsell

Prema novinarskim izvorima bliskim Anderlechtu branič Rijeke ove srijede ima zakazan liječnički pregled nakon kojega bi trebao potpisati trogodišnji ugovor



RIJEKA Dario Župarić praktički više nije igrač Rijeke. Zaključak je to koji se nameće na temelju informacije koje dopiru iz novinarskih krugova bliskih belgijskom prvoligašu Anderlechtu. Prema istom izvoru braniča Rijeke od potpisa ugovora s novim poslodavcem dijeli tek liječnički pregled koji je zakazan ove srijede. Što se klubova tiče navodno je prema očekivanjima sve dogovoreno negdje na pola puta između Rijekinih prohtjeva (2,5 milijuna eura) i Anderlechtove prvotne ponude (1,5 milijuna eura). U svakom slučaju na Rujevici su ipak izašli s pozitivnom bilansom u poslu sa Župarićem u čije dovođenje (otkup ugovora od Pescare) su proljetos uložili 800 tisuća eura. Sve to znači da je ostalo nešto sredstava i za investiranje u igračka pojačanja (stoper, vezni…) u samom finišu ljetnog prijelaznog roka,  ukoliko naravno na Rujevici procjene da je nakon reprezentativnog veznjaka (Bradarić) neophodno nadomjestit odlazak stopera koji je bio stožerni obrambeni igrač u šampionskoj godini bijelih.


Inače, još uvijek nije poznata sudbina suspendiranog Roberta Punčeca kao ni da li je ovom prodajom zaključena lista odlazaka igrača Rijeke ovoga ljeta. Naime, posljednjih tjedana dosta upita bilo je za Brazilca Hebera. Doduše, on je zanimljiv i nekim klubovima iz zemalja u kojima prijelazni rok traje i nakon 1. rujna. Mali je problem što Rijeka nakon tog roka ne može dovoditi nego igrače bez kluba što bitno sužava manevarski prostor u kojem odgovorni na Rujevici eventualno mogu pokušati nadomjestiti u ovom trenutku svojega najboljeg igrača.