Liga prvaka

Atletico Madrid i Chelsea na Vicente Calderonu bez pogodaka

Hina

Odluka o tome tko će u finale biti poznata nakon uzvratnog ogleda na Stamford Bridgeu 30. travnja.



 Rezultati prvih susreta polufinala nogometne Lige prvaka:


Atletico Madrid – Chelsea 0-0


Srijeda – 23. travnja:




Real Madrid – Bayern


UZVRATI:


Utorak, 29. travnja


Bayern – Real Madrid


Srijeda, 30. travnja


Chelsea – Atletico Madrid (prvi susret 0-0)


FINALE – 24. svibnja


Lisabon – stadion Luz



Kao što se i očekivalo bila je to tvrda i nervozna utakmica bez previše prilika i pravog nogometa. Nažalost, bio je to dvoboj nedostojan polufinala elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’. Chelsea je u Madridu odigrao bunker od prve do posljednje minute utakmice kojeg domaćin usprkos dominaciji i pritisku nije uspio probiti. Atletico nije slomio Mourinhov bunker premda su gosti utakmicu zaključili bez ozlijeđenih Petera Čecha i Johna Terryja. Češki vratar je ozlijedio rame u 18. minuti, no odlično ga je zamijenio 41-godišnji Australac Mark Schwarzer, dok se Terry ozlijedio u 73. minuti.


Atletico je imao nekoliko poluprilika, a najbliže golu bio je u 34. minuti kada je Mario Suarez odlično pucao s 20-tak metara, no lopta je prošla tik uz vratnicu. U 45. minuti je opasno zaprijetio i Diego, no vratar engleskog kluba je bio spreman. Prvi tonik španjolskog sastava Diego Costa najbolju priliku je imao u 90. minuti kada je iz neposredne blizine pucao glavom, ali ravno u Schwarzera.Atletico i Chelsea su zadnja dva pobjednika u Europskoj ligi, ‘Bluesi’ su slavili lani, a ‘Los Colchonerosi’ 2012. godine, a sada se bore za ulazak u finale Lige prvaka. Atletico je posljednji put igrao polufinale Kupa prvaka prije točno 40 godina. Te 1974. Atlético je u polufinalu preskočio Celtic da bi u finalu izgubio od Bayerna. Chelsea lovi treće finale nakon poraza od Manchester Uniteda (2008) i pobjede protiv Bayerna (2012). Do sada su igrali tri puta međusobno, uz po jednu pobjedu sa svake strane i jedan remi. U njihovom zadnjem ogledu, europskom Superkupu 2012. Atletico je slavio čak 4-1.


Mourinhu je ovo rekordno osmo polufinale u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’, peti put uzastopno. Portugalac je tako oborio rekord legendarnog trenera Manchester Uniteda Alexa Fergusona, koji je sedam puta predvodio ‘Crvene vragove’ u polufinalu Lige prvaka. Portugalac ima priliku postati prvi trener koji je sa tri različita kluba osvojio tri titule u Ligi prvaka. On je u sezoni 2003/04. osvojio trofej s Portom, a u sezoni 2009/10. sa Interom.


ATLETICO MADRID – CHELSEA 0-0MADRID. Stadion Vicente Calderon – 54.960 gledatelja, Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Diego Godin, Filipe Luis – Mario Suarez (od 79. Sosa), Gabi – Koke, Raul Garcia (od 86. Villa), Diego (od 60. Arda Turan) – Diego Costa


Chelsea: Čech (od 18. Schwarzer) – Azpilicueta, Terry (od 73. Schurrle), Cahill, Ashley Cole – Obi Mikel, Luiz, Lampard – Ramires, Torres, Willian (od 90+2 Ba)