Arsene Wenger

Arsenal je preselio na novi stadion i izgubio dušu, ostala je na Highburyju

Hina

Arsene Wenger/Foto Arhiva NL

Arsene Wenger/Foto Arhiva NL



LONDON Bivši menadžer engleskog premierligaša Arsenala Francuz Arsene Wenger (70) smatra kako su »Topnici« izgubili dio svog identiteta kada su sa čuvenog stadiona Highbury preselili na novi stadion Emirates.


»Preselili smo se s Highburyja koji je sličan Anfieldu, ali je taj stadion imao dušu. Sagradili smo novi stadion, ali svoju dušu nikada više nismo pronašli, ostavili smo je na Highburyju,« kazao je francuski stručnjak u razgovoru za beIN Sports.


Wenger je vodio Arsenal od 1996. do 2018. godine osvojivši 11 trofeja pri čemu četiri naslova prvaka. Ukupno je londonski klub vodio na 1.235 utakmica.




Legendarni Francuz smatra kako je Arsenal ostao bez sjajne atmosfere iz sigurnosnih razloga.


»Udaljenost od terena do tribine morala je biti veća kako bi mogla proći kola hitne pomoći, a nagib tribina morao se smanjiti i u svemu tome nismo uspjeli stvoriti u atmosferi.«


Arsenal je pod njegovim vodstvom u sezoni 2003/04. osvojio naslov prvaka bez poraza – sa 26 pobjeda i 12 poraza, a od svibnja 2003. do listopada 2004. Arsenal je nanizao rekordnih 49 utakmica bez poraza oborivši rekord Nottingham Foresta koji je od studenog 1977. do studenog 1978. upisao 42 susreta bez poraza.


Liverpool je sada na putu da nadmaši taj učinak. »Redsi« su u 22 kola upisali 21 pobjedu i jedan remi.


»Vrlo su dobri. Igraju inteligentni nogomet, a njihovi igrači donose inteligentne odluke na terenu,« kazao je Wenger koji je napustio Arsenal u svibnju 2018. godine.


U prvoj sezoni nakon njegova odlaska Arsenal je osvojio peto mjesto, a trenutačno se nalazi na desetoj poziciji.