Liga prvaka

Arijan Ademi pozitivan na dopinškoj kontroli nakon pobjede protiv Arsenala

Hina

Arijan Ademi / Foto Davor Kovačević / NL arhiva

Arijan Ademi / Foto Davor Kovačević / NL arhiva

Vezni nogometaš hrvatskog prvaka Dinama iz Zagreba, te reprezentacije Makedonije Arijan Ademi (24) bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice 1. kola Lige prvaka u kojoj je Dinamo 16. rujna u Maksimiru svladao Arsenal sa 2-1, objavio je Makedonski nogometni savez, a vijest je potvrdio i Dinamo

ZAGREB Vezni nogometaš hrvatskog prvaka Dinama iz Zagreba, te reprezentacije Makedonije Arijan Ademi (24) bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice 1. kola Lige prvaka u kojoj je Dinamo 16. rujna u Maksimiru svladao Arsenal sa 2-1, objavio je Makedonski nogometni savez, a vijest je potvrdio i Dinamo.»Dobili smo službeni dopis od UEFA-e kako je makedonski reprezentativac i igrač Dinama iz Zagreba Arijan Ademi bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice Lige prvaka protiv Arsenala«, objavio je Makedonski nogometni savez.Vezano za Ademijev pozitivan dopinški nalaz oglasio se i Dinamo.

»Upoznati smo s rezultatima doping kontrole nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan te je protiv njega UEFA otvorila postupak. Prema pravilima UEFA-e GNK Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole.


Naši igrači su godinama nakon europskih i prvenstvenih utakmica redovito podvrgnuti doping kontrolama i nikada se ovako nešto nije dogodilo tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom. Arijan Ademi je šest puta testiran u zadnjih godinu dana i svaki puta je nalaz bio negativan. Isto tako igrači su od početka sezone više puta testirani od strane UEFA-e i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni«, stoji u Dinamovu priopćenju.