Pripreme za SP

Argentina – Haiti 4-0, ‘hat-trick’ Lea Messija

Hina

Leo Messi / Foto: REUTERS

Leo Messi / Foto: REUTERS

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli utakmicu je započeo sa sljedećom postavom, koja je igrala u sustavu 4-3-3: Caballero – Salvio, Otamendi, Fazio, Tagliafico – Mascherano, Lo Celso, Lanzini – Messi, Higuain, Di Maria



Nogometaši Argentine svladali su reprezentaciju Haitija sa 4-0 (1-0) u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Boca Juniorsa u Buenos Airesu, a kapetan domaće reprezentacije Leo Messi postigao je prva tri pogotka te asistirao Sergiju Agueru za četvrti.


Argentinci su nakon prvih 45 minuta imali mršavih 1-0 zahvaljujući pogotku Messija iz kaznenog udarca u 17. minuti. No, bilo je samo pitanje vremena kad će popustiti obrana 108. reprezentacije s FIFA-ine ljestvice.


Dogodilo se to u 58. minuti kad je Messi natrčao na odbijenu loptu i s nekoliko metara ju poslao u mrežu. U 66. minuti Pavon se probio između nekoliko igrača Haitija po lijevoj strani i idealno poslužio Messija na suprotnoj vratnici, a argentinski kapetan je lakoćom postigao i treći pogodak na utakmici. Samo tri minute poslije Messi se od strijelca prometnuo u asistenta. Vidio je utrčavanje Aguera, poslao mu idealnu loptu, a napadač Manchester Cityja hladnokrvno je poslao loptu u mrežu za konačnih 4-0.Argentina je očekivano bila potpuno nadmoćna, imala gotovo cijelo vrijeme loptu u nogama, a od 21 udarca prema vratima Haitija, njih 11 išlo je u okvir. Argentinci su gostima dopustili samo jedan udarac na cijeloj utakmici, a ni taj nije zahtijevao intervenciju besposlenog vratara Caballera.

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli utakmicu je započeo sa sljedećom postavom, koja je igrala u sustavu 4-3-3: Caballero – Salvio, Otamendi, Fazio, Tagliafico – Mascherano, Lo Celso, Lanzini – Messi, Higuain, Di Maria. U drugom poluvremenu Sampaoli je koristio još šestoricu igrača, a priliku su dobili: Rojo, Acuna, Banega, Meza, Pavon i Aguero.




Na sinoćnjem dvoboju 33-godišnji Javier Mascherano je odigrao 143. utakmicu u argentinskom dresu i tako posao novim rekorderom po broju nastupa za nacionalnu momčad, prestigavši Javiera Zanettija.


»Važnije od rezultata je to što smo se oprostili od svojih navijača i pokazali da u Rusiju odlazimo s nadom. Ne idema tamo kao favoriti, jer smo se mučili u kvalifikacijama, ali dobro smo trenirali i uvjeren sam da ćemo svi dati svoj maksimum«, izjavio je Messi nakon utakmice koja je bila posljednja provjera argentinske reprezentacije prije odlaska na završni dio priprema za SP u Rusiji, koji će izabranici Jorgea Sampaolija odraditi u Barceloni.


Do početka natjecanja u Rusiji Argentina će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Izraela, 9. lipnja u Jeruzalemu.


Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu Argentinci će odigrati 16. lipnja protiv Islanda u Moskvi. Protiv hrvatske reprezentacije će igrati 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu, a 26. lipnja će grupnu fazu natjecanja zaključiti u St. Peterburgu, gdje ih čeka dvoboj s Nigerijom.