Repovi nakon finala

Antonio Pejanović: Sudac se pogubio, ali Grobničan nije pokraden na Rujevici

Ivan Volarić

Igrači Opatije s pokalom namijenjenom pobjedniku županijskog Kupa/R. BRMALJ

Igrači Opatije s pokalom namijenjenom pobjedniku županijskog Kupa/R. BRMALJ

Tužno mi je bilo gledati svoje dečke u svlačionici nakon utakmice, toliko su bili razočarani i puni gorčine... Realno, ovo je finale trebalo otići u jedanesterce i da se to dogodilo, ne bi sada pričali o sucima... - govori je Dušan Gruevski, trener Grobničana kojega tvrdi najviše vesele reakcije navijača.



RIJEKA Veliko slavlje Opatijaca i silno razočaranje, gorčina i ljutnja Grobničana. Epilog je to finala županijskog Kupa odigranog na pomoćnom igralištu na Rujevici koje je, kao i toliko puta do sada, izazvalo silne emocije. Pobijedila je kvalitetnije i spretnija, ali na terenu, igrom i dojmom, ipak ne bolja momčad. Kao i u polufinalnoj utakmici protiv Krka za Opatijce je ključni čovjek bio napadač Antonio Pejanović. Svojim Bodulima je zabio dva gola, jedan u finišu utakmice, a Grobničanima je također presudio pogotkom duboko u sučevoj nadoknadi vremena. Ispada da se »Pejo« ove sezone specijalizirao na presudne golove u samom finišu bitnih utakmica.


– To je najljepše, zabiti gol za pobjedu u važnoj utakmici u 90. plus minuti! Zar nije tako? – govori Antonio Pejanović nakon utakmice koja je iz opatijskog kuta gledanja donijela trofej nakon tri godine iako su »crno bijeli« odigrali jednu od slabijih partija ovoga proljeća.


Vruća atmosfera


– Imao sam osjećaj da će biti takva utakmica, da nećemo odigrati nešto posebno, ali da ćemo ipak osvojiti Kup. Prirodno je da se slabije ekipe više napale na jače nego obrnuto. Ne kažem da mi nismo bili napaljeni. Možda su ih pojedinci malo podcijenili, možda smo slabije ušli u utakmicu, a neki su podlegli atmosferi. Njihova publika ih je stvarno držala. Osim toga, mi smo se prilagodili njihovoj igri dugim loptama uz puno prekida umjesto da smo sve riješili kroz pas igru – nastavlja napadač Opatije koji ima svoje mišljenje o suđenju i incidentnom ozračju u kojem je odigrana utakmica.




– Užas! Bilo je vrijeđanja, bacanja čaša, kišobrana, boca u teren… Zbog toga mi je drago što smo dobili i trofejom ukrasili ovu sezonu u kojoj smo imali dosta problema. Imamo dosta problema s ozljedama, jedva smo se skupili za finale. Što se suđenja tiče Grobničani se, čujem, žale da su pokradeni. Iskreno, sudac se malo pogubio, možda je i on podlegao atmosferi iako je utakmica bila teška za suđenje. Međutim, sudac nije dobro sudio ni nama, ni njima, i mislim da ne mogu reći da su pokradeni. Bilo je nekoliko spornih situacija, ali niti jedna po meni nije utjecala na konačan rezultat. Isključenje je bilo čisto, penal za nas također, uostalom, sve to je kod njih probudilo inat i bili su objektivno bolji nakon što smo mi poveli. Kažete, žale se na predugu nadoknadu? Neki govore da su štopali i da je bilo OK, oni tvrde da nije… Iskreno, ne mogu u to ulaziti. Više sam se u tim trenucima borio s našim mlađim dečkima da uspiju do kraja izdržati. Imao sam osjećaj da ćemo primiti gol, a mi smo ga ipak zabili i zbog toga zasluženo osvojili trofej. Grobničanima svaka čast na trudu i zalaganju – rekao je Pejanović.


Ostavili su srce


Trener Grobničana Dušan Gruevski je i dan finala primao čestitke navijača za dobar otpor u finalu. To naravno donosi određeno zadovoljstvo, ali očito nije ublažilo osjećaj gorčine u igrača, trenera i navijača prvaka Četvrte HNL.


– Emocije su još uvijek dosta visoke bez obzira na (ne)prespavanu noć. Sigurno će se repovi oko suđenja još dugo vući. Suđenje nije bilo na razini finala Kupa. Moram prije svega čestitati Opatiji na trofeju, fer i korektnoj igri s njihove strane, željeli su trofej kao i mi. Međutim, mislim da je reakcija publike nakon utakmice sve rekla o tome što se događalo. Žao mi je svojih igrača koji su ostavili srce na terenu. Posebno nakon što smo ostali s igračem manje. Mislim da smo od tog trenutka bili bolji i dominantniji od Opatije. Uspjeli smo izjednačiti i sve je vodilo prema tome da će se pucati jedanesterci. Tužno mi je bilo gledati svoje dečke u svlačionici nakon utakmice, toliko su bili razočarani i puni gorčine… Mogu im samo čestitati na svemu što su pokazali, jer pokazali su onaj pravi sportski mentalitet. Razočaranje ostaje i to je normalno, jer treba uzeti da se u ovoj utakmici puno toga nakupilo pa i sve ono što se događalo prošle godine u polufinalu protiv Krka. Realno, ovo je finale trebalo otići u jedanesterce i da se to dogodilo, ne bi sada pričali o sucima… – govori je trener Grobničana kojega tvrdi najviše vesele reakcije navijača.



– Puno ljudi nam je čestitalo, dobili smo toliko pozitivinih komentara i podrške… Treba ovo pregrmiti, dignuti glavu i nastaviti raditi. Mislim da smo pokazali da je Grobničan na pravom putu s puno svojim mladih i domaćih igrača, te nekolicinom starijih koji su tu već godinama. Treba tako nastaviti i neće biti straha za Grobničan – zaključio je Gruevski.