Njemačko prvenstvo

Andrej Kramarić promašio penal, Amiri spasio Hoffenheim

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL



Nogometaši Bayerna dva kola prije kraja još nisu prvaci nakon što su kod kuće protiv Borussije (M) odigrali 1-1, dok je Andrej Kramarić promašio kazneni udarac u pobjedi svog Hoffenheima protiv Ingolstadta (2-1). 


Bayern je u Muenchenu poveo pogotkom Muellera već u 6. minuti, no Bavarce je šokirao Hahn u 72. minuti. Guardiolina momčad dva kola prije kraja ima pet bodova više od Borussije Dortmund. Borussia je u Dortmundu deklasirala Wolfsburg s 5-1, uz dva pogotka Aubameyanga, te još uvijek prijeti Bayernu.U sljedećem kolu igraju Ingolstadt – Bayern i Eintracht – Borussia. 


Andrej Kramarić je skoro bio tragičar za Hoffenheim jer je kod 1-1 u 53. minuti promašio kazneni udarac protiv Ingolstadta. Gosti su poveli preko Lexa (17), izjednačio je Uth (32), a Kramarića je spasio Amiri pogotkom  za pobjedu šest minuta prije kraja. Hoffenheim je sada 13. s 37 bodova, šest više od pretposljednjeg Werdera. Važnu pobjedu ostvario je Eintracht našeg bivšeg izbornika Nike Kovača koji je s 2-1 pobijedio u gostima Darmstadt. Domaći su vodili s 1-0 i potom promašili penal, da bi klub iz Frankfurta došao do preokreta pogocima Hasebea i Aignera. Eintracht je 16. s 33 boda.